Konya
Kapalı
5°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Yerel Haber Derbent fasulyesi markalaşma yolunda (Özel Haber)

Derbent fasulyesi markalaşma yolunda (Özel Haber)

Derbent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve KOP Kalkınma İdaresi tarafından desteklenecek olan “KOP Destekliyor, Taze Fasulye Konserve Oluyor” adlı projenin protokol imzaları atıldı.

Okunma Süresi: 2 dk

Muhabir: Gamze Erdoğan

Derbent İlçe Tarım  ve Orman Müdürlüğü tarafından  hazırlanan ve KOP Kalkınma İdaresi tarafından, 2019 yılı KOP Kırsal Kalkınma kapsamında desteklenecek olan 450 bin TL bütçeli “KOP Destekliyor, Taze Fasulye Konserve Oluyor” adlı projenin protokol imzaları atıldı. Derbent Belediye Başkanlığı’nın da katkılarıyla yürütülecek olan proje hakkında  Derbent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Cihan Uzun   bilgi verdi.  Derbent’e kurulacak olan konserve fabrikasının Derbent’e yeni iş imkanları ile istihdam sağlayacağını ifade eden Müdür Dr. Cihan Uzun Derbent ilçesinde 7 bin dekar alanda toplamda yıllık ortalama 11 bin 200 ton taze fasulye üretildiğini söyledi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN ÜRÜNLERİ ALIM GARANTİLİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK”

Kurulacak olan söz konusu konserve fabrikasında  yılda 6 bin 400 ton taze fasulye işlemesinin beklendiğini belirten Dr. Cihan Uzun, “Bu proje kapsamında kurulacak konserve fabrikasına gerekli makine, alet  ve ekipman alımı gerçekleştirecek. Ayrıca kurulacak konserve fabrikasının kapasitesi ve faaliyet alanlarının  zamanla genişletilmesi ile ileri ki zamanlarda ilçemizde yetiştirilen çilek, elma vb meyvelerinde  reçel ya da kurutulmuş meyve gibi katma değeri yüksek mamullere dönüştürülmesi için ek binalar inşa edilecek. Ayrıca proje kapsamında Derbent’imize yeni kurulmuş olan Kalkınma Kooperatifi ile üreticilerimizin ürünleri alım garantili bir şekilde değerlendirilecek, ülke ekonomisine katkı sağlayacak mamullere dönüşerek pazarlaması yapılacak. Üretim miktarı artacak aynı zamanda da köyden kente göçü engelleyecek ilçe üreticisinin ürününü değerinde satabilmesi için katkı sağlayacak. Köyden kene göçü azaltarak genç nüfusun üretime katılması sağlanmış olacak. Hem Derbentli çiftçilerimiz hem de ülkemiz kazanacak. Yeni projemizde emeği geçecek olan herkese teşekkür ediyor projemizin Derbentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *