Zeynep Asu Bardakcıoğlu

Zeynep Asu Bardakcıoğlu

EFT: Duygusal Özgürleşme

EFT: Duygusal Özgürleşme

EFT: Duygusal Özgürleşme

Her hafta bir bilinçaltı değişim, dönüşüm uygulamasından bahsetmeye çalışıyorum. Bu hafta Doğu tıbbından yola çıkılarak, geliştirilen etkili bir teknikten bahsetmek istiyorum. Bu tarz uygulamalar tıpkı bir ağacın gövdesi ve dalları gibi. Kök aynı, dallar farklı, hepsi bir kaynağa bağlı. Hepsinin ortak amacı evrende var olan ve insanoğlunun ilk yaradılışı itibariyle özümüzü oluşturan sonsuz varlık enerjisiyle şifaya kanallık etmesi. EFT (Duygusal özgürleşme) tekniği de bunlardan bir tanesi.

Dr. Roger Callahan ilk kez 1980 yılında bu tekniği keşfetmiştir. Su fobisi olan Mary adında bir hastasına yaklaşık 2 yıl boyunca bilinen tüm terapi yöntemlerini denemiş ve neredeyse hiç yol alamamıştır. Yine bu seanslardan birinde Mary midesinin bulandığını söyleyince Dr. Callahan Doğu tıbbındaki araştırmalarından yola çıkarak, Mary’nin gözaltındaki mide meridyenine ufak vuruşlar yapıp ne olacağını görmek istemiştir. Birkaç dakikalık bu küçük vuruşlardan sonra su fobisi ortadan tamamen kalkmıştır. Bunun üzerine daha birçok doktorun geliştirdiği, pratikleştirdiği, akupunktur, akupresür, reiki ve NLP yöntemlerinin bileşeninden oluşan EFT kendi başına özgür bir teknik olmuştur. Diğer uygulamalara istinaden, kişinin kendi kendine rahatlıkla uygulayabileceği belli akupunktur noktalarına parmaklarla vuruş ve söylemlerle yapılan enerji meridyenlerini dengeleyen kolay ve sonuç odaklı etkili bir teknik.

Burada asıl olan bilinçaltı temizliğinden ziyade, geçmişte yaşadığımız herhangi bir olaydan, ayrılıktan, travmadan oluşan ve bizde korku, endişe, kaygı, stres, panik atak, depresyon, psikolojik sorunlar, migren vb. rahatsızlıklarla kendini gösteren ve bunların içinde saklı olan gizli duyguyu ortaya çıkartıp, o duyguyu kalıcı olarak silme işlemidir.

Bazen bir kaç seans sürerken, bazen de tek seansta bile yüzde 90 başarı gösteren muazzam bir uygulama. Eskiden yaşadığımız olumsuz olaylar, üzerinden yıllar geçse de bilinçaltına kaydolduğu için vücudun enerji dengesini bozmakta, hastalık ve duygu durum bozukluğu yapmaktadır. Burada yaşanılan rahatsızlıkta (fobide) hangi duygu yoğun olarak yaşanıyorsa öncelik o duygunun tanımlaması yapılıyor ve 1 ile 10 arasında puanlandırılıyor. İkinci aşama o duyguyu “ilk nerede hissettiğimiz” olaya gidiliyor ve o olay üzerinde bizde hissettirdiği duyguyu netleştirip en üst seviyeye çıkartıp (duygunun içindeyken) özel söylemleri ile birlikte, akupunktur noktalarına parmaklarla vuruşlar yapılıyor kalıcı olarak yok edilmesi sağlanıyor.

Burada yok edilen yaşanan olaydan ziyade bize hissettirdiği duygu. Duygu temizlendiği an olayı tekrar, tekrar hatırlasak da bizde her hangi bir sorun teşkil etmeyecek sıradanlaşacak. Seans sonrası tekrar rahatsızlığa puanlama yapılarak da testi kontrol edebiliriz. Ta ki 0 noktasına gelinceye dek.

Tedavi süreci en kısa ve pratik bir uygulama. Uygulama süresi en fazla 3-5 dakikayı geçmeyen günümüz sabırsız ve sonuç odaklı insanları içinde mucize ötesi bir uygulama.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeynep Asu Bardakcıoğlu Arşivi
SON YAZILAR