Pratik ama sağlıklı değil!
Teknolojiyi takip etmek de ne kadar zorlansak da, artık bizi ele geçiriyor.
Yakın zamanda farklı teknolojik aletlerin hayatımıza girmesi ve onlara ilgi de bundan kaynaklanıyor.
Akıllı robot ve airfrey ve daha sayamayacağım nice farklı ürünlerin talep görmesi de bundan kaynaklanıyor.
Bu taleplerin yanı sıra da tabi merak konusu olan bir konu var ki o da bu ürünlerin faydası ne ve zararı var mı?
Son günlerin en popüler küçük mutfak aleti: Airfryer..
Hem çok konuşuldu hem de çok kullanılıyor. Hanımlar pratik olduğu için çok tercih ediyor.
Eski davul fırınlarla hemen hemen aynı işlevi gören ama yağ oranlarını minimalize eden bu ürün zamandan da tasarruf sağlıyor.
Peki gerçekten kullanımı sağlıklı mı?
Tam olarak netleşmeyen bir durum olarak airfyer kullanmak derin yağda kızartma yapmaktan biraz daha sağlıklı gibi duruyor.
Çeşitli yağlarla ve hava fritözüyle yapılan kızartmaların kimyasal sonuçlarının araştırıldığı bir çalışmada sonuçlar, hava fritözüyle kızarmış patateslerin ortalama yüzde 70 daha az yağa sahip olduğunu göstermektedir.
Aynı zamanda patatesteki kalorinin 45kcal/100g azaldığı tespit edilmiştir.
Bunların yanı sıra da beraberinde getirdiği bazı riskler de var.
Yiyecekleri yüksek sıcaklıklarda pişirmek akrilamid kanser gelişimiyle bağlantılı bileşikler ve hidrokarbonlar gibi zararlı bileşiklerin oluşmasına neden olduğunu uzmanlar söylüyor.
Pratiklik mi sağlık mı deyince de artık sağlık ikinci plana atılıyor.
Bunun sebebi de “amaaan zaten her şeyde var bir risk” bakış açısına sahip olunmasından kaynaklanıyor.
Ama bence hanımlar gelin siz, “ideal fırın ne güne duruyor bence gerek yok almamıza airfrey” diyen eşlerinizi dinleyin derim.
Sağlık herşeyden önemli…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.