Turan Yılmaz

Turan Yılmaz

Sosyal medya siyaset ve deprem!

Sosyal medya siyaset ve deprem!

Son bir ayda yaşadıklarımızı oturup bir düşündüm ve bu yazımı kaleme almak istedim.

6 Şubat 2023 Tarihli başlayan deprem ülkemize ve milletimize büyük yaralar verdi. Bu süreç içerisinde milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar üst düzeyde olduğunu gördük. Bu tablo Türk milletinin birbirne olan inancı ve bütünlüğüne tarihi bir örnek olarak kalacaktır. Peki sosyal medyada toplanın bağışların dışında şu gördüğünüz bazı youtube videoların altındaki ibare ne ? Önce onunla başlayalım.

Barış Özcanın Youtube üzerinden düzenlediği bu sistemde aktif edilen videonun gelirleri Ahbap,ACEV gibi sivil toplum örgütlerine bağışlanıyordu. Bunun yanında da bir çok sosyal medya içerik üreticisi kendileri bağış yayınları açtılar . Kısa süre içerisinde az çok demeden milletimizin yaralarını sarmak için herkes bir şeyler yaptı ve denediler. Twitch TV - Youtube ve bir çok platformda sosyal medyanın gücünün kullanıldığını gördük.

Peki ya ? Gündemimize "tak" diye oturan seçimler ?

Seçimler hakkında herhangi bir siyasi görüş sunmayacağım ve tarafsız bir şekilde olayın şu şekline bakmanızı istiyorum.

Mevzu şu yukarıdaki küçük serçeyle başlayınca tüm işler değişiyor. A partisinin troll ve bot hesapları B partisine, B partisinin troll ve bot hesapları A partisine saldırıyor. Sosyal medyada sanki bir futbol sahası ve Siyasi Partiler birer futbol kulübu gibi.

Sosyal medyanın gücünü hiç hemde hiç hafife alamayız. Herhangi bir paylaşımın dakikalar içerisinde yayılması göz ardı edilemez. Bunun en temel örnekleri bu dönemde parlayan yeni siyasetçilerin kendilerine ait youtube - twitter- instagram gibi uygulamalarda hesaplarının olması ve aktif olarak kullanılması .

Son olarakta sosyal medya takipçileri birer asker değil insan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turan Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR