Tuğba Turgut

Tuğba Turgut

ZAYIFLATICI BİTKİSEL ÜRÜNLER

ZAYIFLATICI BİTKİSEL ÜRÜNLER

Birçoğumuz hızlı zayıflamak için bitkisel ürünlere başvurmaktayız. Zayıflamak amacı ile kullanılan bitkisel ürünlerin hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir. Özellikle çok miktarda ve üst üste bitki çayı içmek karaciğerimizi olumsuz yönde etkileyecektir. İlaç kullanılırken bu ürünlerin kullanımı vücudumuzda birçok yan etki yapabilir. Ayrıca ödem atıcı özelliği ile vücutta olması gereken suyu atıp vücudun daha fazla susuz kalmasına ve şiddetli ödeme sebep olabilir. Bu yüzden bitkisel ürünleri bilinçsizce kullanmamamız gerekir.

Yeşil Çay

İyi bir bağışıklık güçlendiricidir. Ayrıca tansiyon düşürücü, yağlanma giderici, enfeksiyon ve kanser önleyici olarak da kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalarda yağ yakıcı özelliğine de vurgu yapılmıştır. İçeriğinde kateşin, yağ yakımını uyarıcı etki göstermektedir. Günde 3 bardaktan fazla veya iki hafta üst üste yeşil çay içmek baş ağrısı, uyku problemi, sinirlilik, kusma, ishal, çarpıntı ve titreme gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca bazı ilaçlar ile etkileşime girebildiğini unutmayıp ilaçlar ile birlikte yeşil çay tüketmemeliyiz.

Mate Çayı

Bağışıklık güçlendirici, kilo kaybettirici ve kanser önleyicidir. Klinik çalışmalarda kilo kaybı ve vücutta yağ tutulumunu azalttığı gösterilmiştir. Yapılan diğer bir çalışmada ise aşırı yağlı diyete tabi tutulan bireylere mate çayı verildiğinde vücutta yağ dokusunun azaldığı buna bağlı olarak da kilo kaybının olduğu gösterilmiştir. Günde 1 bardaktan fazla mate çayı içmek uykusuzluk, kalp ritminde düzensizlik, baş ağrısı gibi durumlara sebep olabilir. Ayrıca uzun süreli veya çok miktarda kullanıma bağlı olarak ağız, böbrek, mesane ve akciğer kanserini riskini artırmaktadır.

Biberiye Çayı

Zayıflama amacı ile kullanılan biberiye fazla miktarda tüketildiğinde göz sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Yapılan bir çalışmada 5 farklı gruba yağlı diyete ek olarak papatya, biberiye, ceviz yaprağı, maydanoz ve mısır püskülü özütü verilmiştir. Papatya, maydanoz, mısır püskülü özütü tüketen gruplarda kan şekerinin düştüğü; papatya ve biberiye verilen gruplarda kilo kaybı gözlemlenmiştir. Ayrıca papatya ve biberiye verilen gruplarda karaciğer yağlanması azalırken; ceviz yaprağı, maydanoz ve mısır püskülü özütü verilen gruplarda karaciğer yağlanması arttığı görülmüştür.

Karnıyarık Otu

Tokluk hissi verme, ishal yapma ve yağ tutulumunu engelleyici özelliği olan karnıyarık otu içeriğinde bol miktarda lif taşır. Midede hacmini artırarak tokluk hissi sağlarken, dışkı hacmini de artırarak ishal yapabilmektedir. Fakat karnıyarık otu kullanıldığında yeterli sıvı tüketilmezse mide ve bağırsak tıkanıklığına sebep olabilmektedir.

Acı Çehre Otu

Zayıflatıcı herhangi bir etkisi yoktur. Kabızlık için kullanılan acı çehre mide kramplarına, sulu ishal, kas güçsüzlüğüne neden olabilir. Ayrıca uzun vadede kullanımı bağırsak tembelliği ve buna bağlı olarak kronik kabızlık; vücut sıvısında azalmaya bağlı olarak da titreme, baş dönmesi, baş ağrısı gibi birçok olumsuz etki görülebilir.

Acı Portakal

Kilo kaybı üzerinde olumlu etkilerinin olmasına karşın kan basıncı ve kalp hızını artırıcı etkisi vardır. Özellikle kafein içerikli bitkisel ürünlerle birlikte tüketildiğinde yüksek tansiyon, inme ve kalp krizine neden olabilmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Turgut Arşivi
SON YAZILAR