Tuğba Turgut

Tuğba Turgut

Bölgesel zayıflama cihazları

Bölgesel zayıflama cihazları

Teknolojinin gelişmesi, küreselleşme, ekonomik gelişmelere bağlı olarak yaşam biçimindeki değişiklikler beslenmeye de yansımıştır. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde beslenmedeki değişiklikler fazla kilo almaya ve beraberinde obeziteye neden olmuştur. Fazla kilo alma, birçok hastalığa neden olmakla birlikte görünüşte istenmeyen durumlara da neden olmaktadır. Diyet ve spor yapmakta zorlanan kişiler alternatif yöntemlere başvurmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda cerrahi ve kozmetolojik yöntemler ortaya çıkmıştır. Cerrahi yöntemlerin acılı olmasından kaynaklı daha kolay, pratik ve kolay ulaşabilir yöntemlere yönelim artmıştır.

Zayıflama cihazlarındaki yöntemler Radyofrekans ve ses dalgaları ile kullanılan yöntem, bölgesel olarak yağları azaltmak ve deride sıkılaşma hedeflenmektedir. Yağ dokusundaki azalma ile ciltte pürüzsüz bir görünüm sağlanmaya çalışılmaktadır. Ultrason ve radyofrekans kullanılan yöntemin bölgesel incelme, cilt sıkılaşması ve selülit azaltıcı etkisi bulunmaktadır. Ultrasonun mekanik etkisinin yağ hücrelerinin hacmini azaltması ve cilt dokusundan sıkılaşmaya yardımcı olması ile birlikte radyofrekansın kırışıklık giderici etkisi ile pürüzsüz bir cilt hedeflenmektedir.

Konveksiyonel ultraporasyon yöntemi, cilde gönderilen ultrasonik ses dalgaları ile yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlamaktadır. Yoğun ve düşük frekansta verilen ses dalgaları deri altındaki yağlara basınç yaparak yağları parçalamaktadır. Parçalanan yağlar lenf ve karaciğer dokuları ile vücuttan uzaklaştırılmaktadır.

Yapılan çalışmalarda cihazların organlara zarar vermediği ve yağ dokusunda azalmayı sağladığı açıklanmıştır. Fakat incelme durumu sanılanın aksine azdır. Bazı çalışmalarda yapılan diyetle ilişkili olduğu görülmüştür. Ayrıca cihazların yanlış kullanımı sonrası yumurtalık, testis ve tiroid bezleri etkilenmektedir. Hormonal denge bozmakta veya ileri boyutta bu organların kanserine neden olabilmektedir.

Bölgesel incelme sonrası kilo alma Bölgesel incelme işlemlerinden sonra kişi beslenmesinde değişiklik yapmazsa tekrar kilo alımı görülmektedir. Cilt dokusunun altında parçalanan veya hacmi küçülen yağlar vücutta kaybolmamaktadır. Yağ aldırma işlemlerindeki gibi yağ hücreleri kaybolmadığı için düzensiz beslenmede tekrar hücrelerin çeperleri genişleyerek kilo alımları görülmektedir. Ayrıca bu işlemleri alan kişilerin uygun diyet ve sporla desteklemesi gerekmektedir.

Hiçbir işlem tek başına mucizeler vermemektedir. Bir diyetisyen olarak vücudumuza yapılan bu işlemleri reddetmekteyim. Doğal zayıflama daha kalıcı ve sağlık açısından en iyi şekilde olacaktır. Kişinin nasıl beslenmesi gerektiğini bilerek yaşam tarzının değişmesi ile kilo alımlarını engellemesi daha uygun olacaktır.

Yapılan çalışmalarda organlara zarar verilmediği açıklanmış fakat bu çalışmaların yeterli olmadığı kanaatindeyim. Bölgesel zayıflama cihazları ile ilgili daha fazla bilgi almak adına bu konu hakkında daha geniş araştırmalar yapılabilir.

İşin özüne dönecek olursak bu cihazların tek başına hiçbir faydası yoktur. Beslenme ve spor ile desteklendiğinde faydası görülmektedir. Bu cihazların vücudumuza uygulama süresi ortalama 1 saattir. Cihaza ayrılacak vaktin yürüyüşe ayrılması sağlığımız için daha değerli olacaktır.

Sağlıklı Günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Turgut Arşivi