Tuba Kaya

Tuba Kaya

Eksiğimiz çok, alacağımız dersler fazla!

Eksiğimiz çok, alacağımız dersler fazla!

6 Şubat 2023, Türkiye tarihi için adeta bir kara gün olarak kalacak.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen bu deprem birçok ili etkilerken binlerce insan enkaz altında kaldı. Türkiye tarihi bu deprem gibi daha nice depremlerle dolu maalesef. Ülkemiz bu tür depremleri yaşarken insanımız ve tüm dünya yardıma muhtaç olan insanlar için hep seferber olmuştur. Şu anda da aynı konu söz konusu. Ama ne yazık ki eksiğimiz çok, alacağımız dersler fazla!

O deprem bölgesindeki insanlar için, sizin her gün yediğiniz ekmek ve çorbanın önemi o kadar çok ki. Depremden en çok etkilenen iller olan; Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Adana, Hatay, İskenderun, Mersin, Diyarbakır, gastronominin kalbi niteliğinde bilinse de şu an bir somun ekmek ve bir tas çorbaya ihtiyaçları var. Yani sizlerin yapacağı en ufak bir yardım, o enkaz karanlığında yaşayanlar için gün ışığı demek.

Bunların yanı sıra, şu zamanda Türkiye birçok destek mesajı aldı.

Ünlü sunucu Piers Morgan, sanatçı Haluk Levent, Volkan Demirel, Apple CEO’su Tim Cook, Tibet’in ruhani lideri Dalai Lama, ünlü aktör Russell Crowe, şarkıcı Dua Lipa, bunlardan bazıları. Eskiden Fenerbahçe’de oynayan Hollandalı futbolcu Robin van Persie, “Yaralıların bir an önce iyileşmesini ve depremden etkilenen yerlerin yeniden inşa edilmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer vererek Türkiye’nin yanında olduğunu göstermiş oldu. Daha nice pelerinsiz kahraman, deprem bölgesindeki insanlar için seferber oldu. Gölcük depremini bilirsiniz. O depremden sonra belki de birçoğumuz daha beterini düşünemedi. Ama gördüğünüz gibi; beterin beteri var işte! 99 Gölcük depremi de adeta ‘’asrın felaketi’’ niteliğindeydi.

Bu deprem 7,4 büyüklüğü ile 45 saniye sürmüştü. İnsanlar gece uyurken bir anda kendilerini enkaz altında buldular. Bu da yetmedi, sular Gölcüğü içine aldı. Kentin yarısı su şehri olmuştu artık. İnsanın o görüntülere bakmaya yüreği dayanmıyor.

Kısacası depremler ülkemizin yakasını bırakmayacak. Bu durumda önümüze iki seçenek doğuyor; ya depremle yaşamasını öğreneceğiz ya da depremler bizi öldürecek!

Tercih bizim. Deprem konusunda derslerin tam anlamıyla alınması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuba Kaya Arşivi