Talha Sert

Talha Sert

Ulu Önder

Ulu Önder

Bugün Kasım’ın onu. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84.yılı. Tam 84 yıllık bir özlemin, hasretin günüdür bugün.

Yalnızca, milletini kendine aşık etmekle kalmayıp savaştığı düşmanları da kendine hayran bırakan atamın yas gününde, dünyanın dört bir yanından hüzün geliyor anıtkabir’e. Dünyada 35 ülkede heykeli dikilmiş, 120 Caddeye adı verilmiş, 35 Adet meydana adı verilen tek liderdir, Atatürk. Tüm dünyanın saygı duyup, sevdiği bir öndere sahip olduğumuz için hem şanlı hem de gururluyuz.

Aşık olduğu toprak ile kavuştuğu bugün, içlerimizi buruk bir hüzün sarıyor, adeta bir vatan babasız kaldı bugün. Onun aziz hatırası önünde ulusça saygı ve minnet ile eğildiğimiz bugün, onun bizlere armağan ettiği cumhuriyet ve bağımsızlığı ilelebet sürdürebilmek için onun ilkelerini, fikirlerini ve hedeflerini benimseyerek yaşatma günümüzdür. Ona olan saygımızı, sevgimizi ve minnetimizi bir dakika dahi durmadan, yorulmadan onun gösterdiği yolda ilerleyerek göstereceğiz.

“Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir doğma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.”

Bizler fikrini yaşatan, hür gençler olarak oturup onun için bugün ağlamayacağız ya da ağıtlar yakmayacağız. Takvim her o günü gösterdiğinde, saat her dokuzu beş geçtiğinde onun için daha çok çalışıyor, ülkemiz adına kanla kazanılan bu toprağa sahip çıkarak 365 gün onu yâd edeceğiz. Şehit olmuş, kendinden, ailesinden vazgeçip bir avuç toprağımızı düşmana vermeyen atalarımızdan kalan bu memleketin, her toprağını koruyarak yattığı yerde rahat etmesi için elimizden geleni yapacağız.

“Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

Diyerek, bizlere olan güvenini belirttiğin günden, bu güne biz Türk gençleri senin güvenini boşa çıkartmamaya yemin ettik.

Sevgili Atam;

Ülkemizi düşmanın kötü emellerinden sakınıp sahip çıktın. Sonu görünmeyen bir tüneldeyken bizleri aydınlığa ilerlettin, çağdaş ve insan haklarına değer veren bir ülke bıraktın bizlere, cumhuriyet gibi bir eşi benzeri bulunmayan, hediyeni sundun. Biz gençlere fikir bıraktın, düşünce bıraktın ve en önemlisi bizlere olan güvenini bıraktın, yattığın yerde rahat uyu atam. Çünkü;

Biz, Türk gençliği senin emanetine sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz .Bizler senin yolunda büyüdük, senin yolunda yürümeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun Atam…

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talha Sert Arşivi