Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

İletişim

İletişim

Merhaba güzel okurlarım, hepimiz sürekli birileriyle iletişim halindeyiz dostlarımız, arkadaşlarımız, ailemiz aramızda bir sevgi bağı var. Eşimiz, sevgilimiz, evladımız bazen şöyle deriz; Ya sende hiç mi hatrım yok! Hatırlarımız var değil mi birbirimize karşı. Bazen bu hatırlar bitiyor, sevgi bitiyor, o aramızdaki duygusal bağ azalıyor, bu yazımda sizlere aramızdaki bağı nasıl daha kuvvetli hale getirebiliriz konusu hakkında konuşacağız. Anlayacağız ki düne karşı sizi çok seven kişi bugün senden nefret ediyorsa, onu nasıl nefret ettirmişiz, yada düne kadar çok sevdiğimiz birinden bugün nasıl nefret etmişiz bunun formüllerini görmüş olacağız. Tabi ki bu açığı nerede verdiğimizi fark ettiğimiz vakit bunu yapmamaya başlayacağız. Buna biz Duygusal Banka Hesabı diyoruz arkadaşlar. Birisine aşıksın aşkı büyütmek istiyorsun, birisini seviyorsun sevgiyi büyütmek istiyorsun, evladın, akraban, dostun arandaki duyguyu kuvvetlendirmek istiyorsun işte şimdi bunun formülünden bahsetmek istiyorum.

İnsanlar birbirlerini seviyorlar bir müddet sonra ne oluyorsa birden soğuyorlar, araya ayrılıklar giriyor birbirlerine canlarını verecek olan aşıklar ayrılıyor, babam benim kahramanım diyen çocuk bir anda nefret ediyor babasından. Demek ki iletişim halinde olduğumuz insanlarla bir hesap var aramızda bu duygusal hesaba da para yatırıyoruz ve bazende para çekiyoruz bu normal bir para değil duygusal bir para şimdi bunadık oluyor bakalım; Mesela bir çocuk doğduğunda tüm aile sevgi gösteriyor çocukta da ailesine karşı çok sağlam bir sevgi oluşuyor hiç yıkılmazmış gibi geliyor çocuğa yapılan her güzellikten. Her ilgiden dolayı o hesaptaki duygusal para kabarıyor, sonra sevdiğimiz kişiyi her eleştirdiğimizde hesaptan para çekmiş oluyoruz bazen o kadar çok para çekiyoruz ki hesapta hiç para kalmıyor, sonra karşımızdaki kişi diyor ki; Onu sevdiğim günlere üzülüyorum ya da bir çocuk babasına; Sen bana babalık mı yaptın ? diyebiliyor.

Abisiyle birlikte Ankara’da üniversite okuyan bir arkadaşımız vardı aileleri Samsun’daydı. Çocuk aile hasretine dayanamayıp abisinin yanından kaçtı ama gururu yüzünden Samsun’a da gidemedi tüm aile üzüntü içinde çocuklarını aradılar ve hep abiyi suçladılar sonunda çocuk Samsun’a ailesine döndü ama abisinin yüzüne bakamıyordu

Bir bayramda abisinde aile ziyareti için Samsun’a geldi kardeşi sürekli kaçıyordu abisinin ona kızacağını düşünerek bir kaç gün konuşmadılar. Sonra abisi kardeşine sen çok iyi bir çocuksun, çok zekisin, başarılısın hadi gel birlikte Ankara’ya dönelim üniversiteyi bitir dedi eğer bitirmezsen kimse sana bu çocuk zeki başarılı iyi demez dedi. Abisinin ona kızacağını bekleyen çocuk bu sakinliği görünce abisiyle hemen Ankara’ya döndü ve üniversite mezunu oldu. Abi burada kendi hesabına çok büyük bir para yatırmış oldu, hesaptaki parayı artırmak istiyorsanız arkadaşlar bunun birinci yolu; sevdiklerinizi anlamaktır. İkinci yolu; Anladığını belli etmektir üçüncü ve en önemlisi ise; Eğer karşındaki suçunun farkındaysa hatasını yüzüne hiç vurmamaktır. İşte o zaman hesaba zaten çok ciddi para yatırmış. Oluyorsunuz. Her kalp kırdığımızda hesaptan para çektiğimiz için tekrar para yatırmak için bir şeyler yapmamız gerekir. Bunun en kolay yolu karşımızdaki insanı anlamak ve anladığımızı belli etmektirler güzel terapi ANLAŞILMAKTIR.

Abisi kardeşini anlamasaydı şimdi çok zor durumlar yaşayan bir halde olabilirdi o çocuk aralarında hayatları boyunca bitmeyecek bir minnettarlık oluştu banka hesabı tamamen doldu. Bende hepinize teşekkürlerimi sunuyorum, insanlara hoşgörülü davrandığınız İçin, onları anladığınız için ve yazılarımı sevgiyle, ilgiyle okuyup yorum yaptığınız için

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şule Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR