Semanur Tugan

Semanur Tugan

Özgürlüğün Dili

Özgürlüğün Dili

Özgür kelimesinin TDK'de ki anlamına baktım "herhangi bir biçimde bir kısıtlamaya, bir koşula, bir zorlamaya bağlı olmayan." demekmiş. Özgürlüklerimizi kime, neye, nasıl emanet ediyoruz, biliyor muyuz? Hayır bilmiyoruz ama aramıyoruz. Hepimiz birer bireyiz kendi alanımız var kendi kararlarımız... Ve her insana saygımız olduğu gibi kararlarına da saygı duymamız özgürlüğüne saygı duymamızmış bunu çok derinden hissettim... Sevdiklerimiz bizlere kendilerinden ödün verirken aslında özgürlüklerinden ödün veriyorlarmış unutmamamız gerekiyor.

Sizi seveni olduğu gibi, özgürlüğünü elinden almadan sevin. Özgür kelimesinin pek çok anlamı var aslında ama bu da benim kattığım anlam.

Sahip olduklarımız hiçbir zaman unutulmamalı buna sağlığımız, düşüncelerimiz ki insanlarımız düşüncelerden kurtulmak için ölmek istiyor ne yazık... Ölmek istemek de kendinden vazgeçmek değil midir? İnsan denen ölümü neden bu kadar sever nefes almak bu kadar güzelken, hayatın zorlukları kimseyi yıldırmasın bu zorluklar biz nefes alalım diye varlar...

Kapanışı Nazan ÖNCEL'in Gidelim Buralardan parçası ile yapıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semanur Tugan Arşivi

Empati

01 Haziran 2024 Cumartesi 00:08
SON YAZILAR