Öznur İnanç

Öznur İnanç

Kapkara Karamsarlık

Kapkara Karamsarlık

Giderek nefes alamayan bir toplum haline geliyoruz. İşsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk, virüs yüzünden eve kapanma, her gün duyduğumuz şiddet haberleri iyi bir nefes almamıza engel oluyor. Bir yudum huzur için birçok şeyden vazgeçecek noktaya geldik. Sırtımızda dünyanın kocaman, ağır bir yükü ve içimizde kapkara bir karamsarlıkla yaşıyoruz.

Biz yazmaktan bıktık, bilim insanları anlatmaktan yoruldu. Salgın kurallarına uymak istemeyenler de aynı şekilde bıkmadan, usanmadan hareketlerine devam etti. Sonuç olarak ülkemizin neredeyse tamamı kırmızıya boyandı. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan mecburi kısıtlamaların geri geldiğini bildirdi. Konya da bu kısıtlamalardan nasibini aldı. Cumartesi günleri yeniden evdeyiz. Şimdi gelinen bu noktada salgın kurallarına ısrarla uymayanlar acaba ne düşünüyordur? Bilim insanları mutasyona uğrayan bu illet virüsün 0-9 yaş grubuna da bulaştığını ifade ediyorlar…

Lütfen, Allah aşkına kendinizi ve çevrenizi düşünmediniz bu vakte kadar, bari çocuklarımıza zarar gelmesin. Artık şu kurallara uyalım. Temizlik, maske, mesafe. Bu kadar uyulması gereken. “O onu öyle yaptı, bu bunu böyle etti, şunun bunu demeye ne hakkı var” demeyin. Herkes bu konuda üzerine düşeni yapmalı, yapmayan da yanlış yapıyor, hakka giriyor.

Kırmızı çizgi çalışması

İçişleri Bakanlığının talimatıyla 81 ilde yayalara daha fazla önem verilmesi adına çalışma düzenlendi. Yaya önceliğinde farkındalık oluşturulması amacıyla yapılan etkinlikte Konya’da Vali Vahdettin Özkan kırmızı çizgi çekti. Umarım farkındalık oluşur. Salgın ile birlikte zor günler geçiren esnaflarımız beni yanlış anlamasınlar, kızmasınlar ama Konya’da zabıtaların da bir kırmızı çizgi çalışması yaparak kaldırım işgalinin önüne geçmesi lazım. Şehrin bazı bölgelerinde yayaların kaldırımda yürümeleri imkansız hale gelmiş vaziyette.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öznur İnanç Arşivi
SON YAZILAR