Öznur İnanç

Öznur İnanç

Bu magandaları cezalandırın!

Bu magandaları cezalandırın!

Kıymetli okurlar, herkese selamlar, saygılar. Bu hafta, ortak yaşam alanlarımıza saldıran, tahrip eden magandalara değineceğim. Sonda yazacağımı baştan yazayım; bu magandaların azalarak, yok olmasını temenni ediyorum…

Parklar, hepimizin en önemli ortak yaşam alanlarımızdan biri. Hatta sadece insanlar için değil, tüm canlılar için ortak bir alan. Hepimiz buralarda vakit geçirir, stres atar, eğlenir, varsa çocuğumuz eğlendirir, nefes alırız. Peki, bunlarla mı sınırlı? Tabii ki hayır. Mesela, parklar acil durumlarda toplandığımız yerdir. Afet durumunda barınılacak alandır. Öte yandan şikayet ettiğimiz bir konu var ya hep; “Her yer beton yığını oldu” diyoruz, işte parklar bu beton yığınlarından kurtulduğumuz yerlerdir. Şehrimiz Konya’da ve merkez dışındaki ilçelerimizde çok sayıda parktan söz ederiz. Buralar hepimizin. Ancak, hepimizin ortak kullandığı, hepimizin malı olan, vatandaşın parasıyla yapılan, emek verilen parklarımıza zarar veren kendini bilmezler bir türlü bitmek tükenmek bilmedi…

Ne anlıyorlar bilmiyorum; oturma, dinlenme alanlarını yakıyorlar. Çocukların oynadığı oyun gruplarını tahrip ediyorlar. Aydınlatma direğini yerinden söken var. Panolara, spor aletlerine, ağaçlara zarar veriyorlar. Bu ne insafsızlıktır, bu ne magandalıktır, bu ne caniliktir, bu ne acımasızlıktır? Yerde duran taşı niye söker bir insan? Söker de ne olur yani?

Yahu sizi inşaat eldiveni ile mi sevdiler çocukken? Ne bu şiddet, celal? İş sadece parklarla da sınırlı değil maalesef. “Bunlar kafayı yemiş” dedirtecek birçok şey ile karşılaşıyoruz. Otobüs duraklarının camlarını tuzla buz edenler, rögar kapaklarını sökenler ve daha neler neler. Bunlardan doğan maddi, manevi olumsuzluklar da umurlarında değil. Amaçları ne bunların, bilen varsa söylesin.

Bunlar tespit edilsin, hak ettikleri cezaya çarptırılsınlar. “Gariban, yazık” falan da denilmesin. Cezası neyse çeksin, burnu sürtülsün. Hatta hapis ise hapis. Milletin parasıyla yapılan kamusal alanlara, yapılara, binalara zarar veren her kim olursa olsun, hak ettikleri cezaya çarptırılsınlar.

Esenlikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öznur İnanç Arşivi
SON YAZILAR