Öznur İnanç

Öznur İnanç

Boğulma Vakaları Yaşanmasın

Boğulma Vakaları Yaşanmasın

Geçtiğimiz gün Dünya Çevre Günü idi. Bu önemli gün dolayısıyla birçok program düzenlendi, çeşitli etkinlikle yapıldı. Düşündüm. Çevrecilik konusunda ne kadar samimiyiz? Üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz? Koskoca bir hayır. Nitekim doğa özellikle son günlerde isyan ediyor, intikam alıyor.

Türkiye’nin birçok yerinde tarım arazileri betona dönmüş durumda. Binalar ardı ardına diziliyor ve yakınlıktan güneş dahi görmüyor. Hava almak ne mümkün. Şehirlerdeki hava sirkülasyonunu kafasına takan yok. Millet yeşile hasret. Şehirde mavi gökyüzü göremiyor insanlar. Her yer gri. Siteler yapılıyor. Yapılan sitelerde inşaat kullanım alanına uyulmuyor, neredeyse yeşil alan bırakılmıyor. Dur diyen bir yetkili yok. Pervasızca hareket ediliyor. Kimden, nasıl icazet alınıyor eğer hepimiz çevreciysek? Her neyse bu konuda verilecek çok örnek ve birçok konu var. Özetle çevre konusunda üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirelim. Çevremize sahip çıkalım. Bu memleket, bu ülke bizim.

Türkiye yazları çok sıcak bir ülke. Bazı şehirlerde termometreler 50 dereceyi gösterebiliyor. Konya’da da zaman zaman sıcaklar bunaltıcı seviyeye ulaşabiliyor. Öğle saatlerinde dışarı çıkmak son derece tehlikeli. Uzmanlar devamlı surette aşırı sıcakların kalp rahatsızlıklarını tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor. Havalar ısınınca genç ve çocuklar aşırı sıcakların etkisini serin sulara girerek kırmak istiyor. Fakat bu genç ve çocuklar, baraj ve göletlere giriyor. Bu barajlar ve göletlerin altından kum çıkarıldığı için yer yer çukurlar mevcut. Bu boşluklardan dolayı baraj ve gölete yüzmeye giren gençler ve çocuklar batıyor ve sürükleniyor. Neticesinde Konya dahil birçok ilde boğulma vakaları yaşanıyor, üzücü haberlerle karşılaşıyoruz.

Baraj ve göletlere serinlemek için girenleri uyarmakta fayda var. Lütfen, barajları, göletleri ciddiye alın. Bu işin şakası yok. Serinlemek için girdiğimiz baraj ve göletler hayatlarınızı elinizden alıyor. Ailelere üzüntü ve keder kalıyor. Boğulanların bazıları ise çoluk, çocuk sahibi. Ne kadar acı. Artık boğulma vakaları son bulsun…

Haftaya görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öznur İnanç Arşivi
SON YAZILAR