Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Keşfetmek

Keşfetmek

Uzay teknolojilerinin gelişme gösterdiği bir dünyadayız. İnsanların uzay savaşları, Soğuk Savaş olarak adlandırılan dönemde gerçekleşti. Amerika ile Rusya arasındaki gerilim dünyaya yeterli gelmedi bu yüzden neden uzaya savaşı taşımayalım denildi. Ben aralarında o dönemde konuşulduğunu düşünüyorum.

Amerika ve Rusya uzaya insan göndermeyi başardıktan sonra aya insan gönderme yarışına girdiler. Bu yarıştan kayıtlara göre galip gelen devleti hepimiz biliyoruz. Bugün hala aya gidildiğine inanmayan bir kitle mevcut. Şimdi ise Mars’a gitmeyi amaçlıyorlar. Bana sorulursa aya gidilmesi bile çok zordu Mars bizden bu kadar uzakken şuan ki mevcut teknolojilerin Mars için uygun olmadığını düşünüyorum.

Keşifleri yeni buluşları seven bir insanımdır ama Mars’a gidip “ Hey Mars biz bilim yapmaya geldik.” Denilip. dünya gibi orayı da kirleteceksek bence keşif yapılmamalı.

Kendi dünyamızı yeterince kirlettiğimiz için başka bir gezegen arayışındayız ama yaşamak için bulduğumuz başka gezegeni de kirleteceğiz. İnsanlar keşfettiklerini genellikle yok ederler bana göre bu bilim veya araştırma değildir.

Çok sevdiğim bir sözü paylaşmak isterim, “ Biz insanlar gene geldik keşfettik, bulduk ve şimdi sıra yok etmekte.”

Bence bu çoğu şeyi özetliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR