Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Çocuklar gelin olmasın!

Çocuklar gelin olmasın!

Ne kadar kötü değil mi, evinde bebekleriyle oynaması gereken çocukların evlendirilmesi. 6 yaşındaki bir çocuk ne anlar evlilikten ya! Kendinize gelin!

O küçücük yavruların hayatı neden kayıyor birtakım insanların zevkleri uğruna. İnsan diyorum ama lafın gelişi inanın. Her şey gerçekten para ve sizin zevklerinizden mi ibaret. Ha bir de o töre saydığınız saçma sapan adetleriniz var ya… Onların sonu gelsin istiyorum.

Bu ülkede hatta dünyada, suçsuz ve masum çocukların günahına daha fazla girilmesin artık! Hem suçlu hem güçlü oluyorlar. Sen 6 yaşındaki bir yavruyla evlenmişsin ve sen de evlendirmişsin. Çok merak ediyorum, burada nasıl haklı olacak bir şey bulabiliyorsunuz?

İnkar da var işin içinde. Yazık, çok yazık.. Çocuklardan ne istiyorsunuz?

Kimin çocuğu olursa olsun, hangi ırk ve cinsiyetten olduğu hiç önemli değil, lütfen bütün çocuklar yaşasın güzelce. Annelerinin yanında, o sıcacık evlerinde masumca oynasınlar oyunlarını. Güzel bir eğitim alsınlar ve ilerde bu ülkeye faydaları olsun. Kendi ayakları üstünde durabilsinler. Doktor, savcı, öğretmen ve gazeteci olsunlar. Böyle olsunlar ki bütün kötülüklerde sesleri çıksın. Ezemesinler onları.

Çocuklar kukla değil, sizin oyuncağınız hiç değil. Çocuklar masumdur, onları rahat bırakın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR