Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçimlerden sonrası

Yerel seçimlerden sonrası

31 Mart yerel seçimlerine artık sayılı günler kaldı. 15 gün sonra sandığa gideceğiz ve bizleri yönetecek olan belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarları seçeceğiz. Demokrasinin gereği olarak yapılacak olan yerel  seçimlerin ardından neler olacağı konusunda herkes değişik yorumlar yapmaktadır.

Ancak siyasilerin yapmış olduğu söylemlerle birlikte oluşturulmaya çalışılan medya algısı sonucunda toplumda çok büyük beklentiler oluşmaya başladı. Her seçim öncesinde oluşturulan bu algılar, gerçekleşmediği takdirde büyük bir yıkım olmaktadır.

Seçim arefesinde yaratılan umut ortamı seçim sonrasında büyük bir umut  yıkılmasına ve hayal kırıklığına  neden olmaktadır. Seçim meydanlarında vatandaşa çizilen güzel tablolar ve bol vaatler, seçim sonrasında da hayal kırıklığı meydana getirmektedir.

Yerel seçimler öncesinde üç aşağı beş yukarı seçilecek kişiler belli olmaya başladı. Ancak kim seçilirse seçilsin mevcut durumumuz ve ekonomimizin değişeceğine pek de fazla inanmıyorum. Hatta mevcut durumumuzu korumak bile büyük bir mutluluk olacaktır.

Sadece seçilenlerin mutlu olacağı yerel seçimlerin ardından biz yine bir çok ekonomik sorunlarla yeniden yüzleşeceğiz. Ardı ardına gelen benzin zamlarını, sofralarımıza kadar yükselen ateşi ve  doğalgazı konuşmaya devam edeceğiz.

Yine sabah evden çıkarken akşama eve götüreceğimiz ekmeğin sıkıntısını yaşayacak, simit parası ile ekonomimizin durumunu konuşacak ve  vergilerle şişirilmiş elektrik parası ve sayaç okuma paralarını konuşur olacağız.

İşsizliğin hangi boyuta geldiğini, genç işsiz sayısını ve istihdam yaratmak için oluşturulan projeleri konuşarak günümüzü geçireceğiz. Sanayi kesimindeki işçi çıkarılmalarını ve sanayide çalışan Suriyeli sayısını konuşarak içimizi rahatlatacağız.

İflas eden iş adamı ve müteahhitlerle ilgili olarak çeşitli senaryoları konuşacak, her geçen gün artan konkordato isteklerini hayretle izleyecek ve temel gıda maddesi olan ekmekteki gram eksikliğini  görmeyeceğiz.

Konya’ya niye tanzim satış reyonları gelmediği  diye sızlanacak, Pazar ve marketlerin vicdanı ile baş başa kalacağız. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra toplu taşıma araçlarına istenilecek olan zammı tartışmaktan yorgun düşeceğiz.

Ekonomik nedenlerden dolayı aile sisteminin çatır dağını, çöpleri karıştıran insanların çoğaldığını, trafik ışıklarında daha çok mendil satan çocukları  göreceğimizi ve çok sayıda dilenen insanları görmeye başlayacağımızı da aklımızdan çıkarmayalım.

İnşallah bu düşüncelerimde yanılırım. İnşallah seçim öncesi verilen güzel vaatler ve hayaller gerçek olur. İnsanlarımız istedikleri şekilde ve güzel bir hayat içinde yaşamlarını sürdürür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR