Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

UNİKOP dönem başkanı değişti

UNİKOP dönem başkanı değişti

KOP bölgesi dahilinde bulunan üniversitelerin bir araya gelerek eğitim, öğretim,,araştırma, geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak amacıyla ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileriye taşımak amacıyla kurulan UNİKOP’ta dönem başkanı değişti.

Ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulan UNİKOP, 8 Aralık 2012 tarihinde Selçuk Üniversitesi,Necmettin Erbakan Üniversitesi,KTO Karatay Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin katılımı ile hayata geçti.

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren akademik ve bilimsel çalışmalarına resmen başlayan UNİKOP, bir çok üniversite öğrencisini  akademik  ve bilimsel araştırmalara yöneltmiş, eğitime bir çok destek ve koordinasyon sağlamış müstesna kurumlarımızdan biridir.

2017 yılı dönem başkanlığı görevini yürütmekte olan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, yapılan bir törenle 2018 yılı dönem başkanı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e görevini devretti.

2016 yılında  Bakanlar Kurulu kararıyla KOP idaresi görev alanında bulunan Ahi Evran Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Hacı Bektaş-i Veli Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi’ninde katılımı ile on bir üniversitenin bir araya geldiği UNİKOP, son olarak Kapadokya Üniversitesi’nin de katılımı ile üye üniversite sayısını on ikiye çıkartmıştır.

2017 yılı içerisinde yaklaşık 40 ayrı programın yapıldığı UNİKOP kapsamındaki çalışmalarda üye üniversiteler arasında ortak çalışma kültürü ve paylaşımı başta olmak üzere bilimsel işbirlikleri, personel kaynaşma toplantıları ve öğrenci eğitimleri ile pek çok konuda birlikte hareket etme kültürü ve farkında lığı oluşturuldu.

UNİKOP üyesi on iki üniversite öğrencileri arasında sosyal, bilimsel ve sportif faaliyetlerin hayata geçirilmesi ile öğrenciler arasında da büyük dayanışmalar oldu. Eğitim alanlarında öğrencilerin yeni burs ve kültür alanlarında bilinçlendirmesini sağlanmış oldu. Ülkemizin önemli birliklerinden biri olmaya aday olan ÜNİKOP’un daha iyi şeyler yapacağına yürekten inanıyoruz. 2018 yılı dönem başkanı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e de bu görevinde başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR