Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ülke gündemine dönmeliyiz

Ülke gündemine dönmeliyiz

Yüzde 51.4 oy oranı ile Türkiye yeni Anayasa değişikliğine evet diyerek, kendisine yakışanı yaptı. İstikrar, güven ve uzlaşmaya hasret kalan vatandaşlar, evet oyu ile artık ülke gündemine dönülmesini ve yeni reformlar için atılımlar yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yetki verdi.

Referandum da milletimiz geleceğine sahip çıktı ve istikrar ve güven için sistem değişikliğine evet dedi. Bugünden sonra işlerimize daha fazla odaklanmalıyız. Üretmeye ve güçlenmeye koşar adımlarla devam etmek en önemli önceliğimiz olacaktır

Dünyada rekor olarak adlandırılan bir katılımla sandığa giden vatandaşlarımız, önümüzdeki yılların yeni Türkiyesi için evet dedi. Artık referandum sürecinde içeride ve dışarıda, kırılan, dökülen ilişkileri tekrar gözden geçirerek düzeltmenin zamanıdır. Birlik ve beraberliğe, kutuplaşmadan uzak durmaya ihtiyacımız var. 

Bugünden itibaren ekonomi ele alınmalı, ekonomideki sıkıntılara, bekleyen sorunlara çözüm üretilmeli. 2019 seçimleri hemen kısa sürede gündemimize girmemeli. Gündemimiz seçim veya sandık değil daha fazla üretim, daha fazla istihdam olmalı ki tekrar istediğimiz yüksek büyüme oranlarına ulaşalım.

Biz Türkiye'ye 2000"li yıllarda seviye atlatan reform yapma iradesinin yeniden hakim olacağına dair inancımızı muhafaza ediyoruz. Bu sonuçla, bugünden başlayarak yeni bir reform iradesini heyecanla ortaya koymaya ve uygulamaya hızlıca başlamak durumundayız. Seçmen, atılacak adımlarda toplumsal konsensüsün gözetilmesi gerektiği mesajını net olarak vermiştir.

 Türkiye gibi büyük idealleri olan bir ülkenin bu bilinçle hareket etmesi şarttır. Bu nedenle duygudaşlığı tesis etmeli ve karşı karşıya olduğumuz meydan okumalara cevap verebilmek için, savaştığımız tehditleri toplumsal motivasyona dönüştürebilmeliyiz. Referandum sonuçlarının ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR