Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Üç aylar başlıyor

Üç aylar başlıyor

İslam aleminin en önemli günlerinden olan üç aylar başlıyor. Hepinizin de bildiği gibi Hicri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına üç aylar denir. Mübarek kandil gecelerinden dördü bu aylardadır. Recep ayının ilk gecesi Regaip Gecesi, 23. gecesi Mirac Gecesi, Şaban ayının 15. gecesi Berat Gecesi ve Ramazan ayının 27. gecesi ise Kadir Gecesi’dir.

Sözlükte; “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamındaki ragibenin çoğulu olan Regaip kelimesi kameri aylardan recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan geceye isim olarak verilmiştir. Recep ayına 08 Mart 2019 Cuma günü girilecektir. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip Gecesi, yani 07 Mart Perşembe’yi 08 Mart Cuma’ya bağlayan gecedir.

Bizler sorumluluk sahibi kullar olarak zerre miktarı hayrın ve şerrin Cenab-ı Hak tarafından değerlendirileceğinin bilinci içerisinde geçici dünya hayatında sevaba ihtiyacımızın olduğunu bildiğimiz ve yakinen inandığımız bir realitedir.

İçerisinde bir çok bereket, rahmet ve bağışlama günleri bulunan üç aylar, birlik, beraberlik ve bizleri birbirine bağlayan birleştirici günlerdir. İçerisinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerden rahat bir şekilde çıkmak için  bu özel zaman dilimlerini vesile kabul ederek günahlarımızın affı için, dualarımızın kabulü için  Allah’a  yalvaralım.

Bu mübarek günlerde mümkün olduğu kadar gündüzleri oruçlu, gecelerimizi de namaz ile renklendirelim. Yine bu mübarek günlerde büyüklerimizin hayır duasını almaya, ölmüşlerimizi de mezarlıklarda ziyaret etmeyi unutmayalım.

Yine bu mübarek günlerde ihtiyaç sahibi kişileri de unutmamak gerekmektedir. Fakir ve mağdur din kardeşlerimize de hayır ve hasenatta bulunarak onlarında sevinmesini sağlamalıyız. Yetim ve öksüzleri de sevindirmeyi unutmayalım.

Mübarek üç ayların hepimize hayırlı olmasını dilerim. Bu mübarek günlerin insanlığın kurtuluşuna ve mutluluğuna sebep olmasını dilerim. Vatanımız ve milletimiz için her şeyin hayırlı olmasını yürekten dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR