Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Trump, ABD’nin gerçek yüzü

Trump, ABD’nin gerçek yüzü

2016    Yılında yapılan başkanlık seçimleri sonrasında ABD’nin 45.  Başkanı olan Donald Trump, başkanlık görevini  Obama’dan devraldığı 10 Ocak 2017 tarihinden bu yana söylem ve kararları ile dünyanın gündemi olmaya başladı.

Başkanlık görevine başlar başlamaz Ortadoğu ve Avrupa ile ilgili aldığı kararlar ve İsrail lobisinin katkısı ile ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı ile dünyanın nefretini üzerine çeken Trump, aslında bir gerçeği açıkca ortaya koymakta.

Dünya üzerindeki kötü gidişat, dünyanın ayarının bozulması, ülkeler arasında yaşanan krizler, özellikle Müslümanlara karşı yönelen hareketler Trump’ın başkan seçilmesiyle başlamadı. Aslında bu ABD’nin gerçek yüzüdür.

Herkes ABD Başkanı Trump’ın dengesizce kararlar verdiğini ve haddini aşan açıklamalarını yadırgasada, Trump ABD’nin gerçek yüzünü açıkca ortaya koymaktadır. Şimdiye kadarki başkanların siyasi diplomasi arasına sıkıştırdığı ABD’nin çirkin yüzünü açıkca ortaya koymaktadır. Aslnda ABD kuzu postuna bürünmüş bir kurttur.

Trump aslında ABD’nin ve ABDlilerin içinde sakladığı düşüncelerini açıkca ortaya koymaktadır. Hiçbir sözü demokrasi ve insan hakları kamuflesine sokmayarak, yalın bir şekilde dile getirmektedir. Biz ne kadar Trump’a kızsak ta ABDliler o kadar çok Trump’ı sevmektedir.

Şimdiye kadar saman altından su yürüten bir siyaset izleyen ABD Başkanlarının gerçek niyetlerini açıkca ilan etmektedir. Hem müttefikiz diyen hem de el altından ülkemizi tehdit eden terör örgütlerine silah ve mühimmat malzemeleri veren ABD değil midir?

Bosna savaşının çıkmasını sağlayan ve oradaki Müslümanları Sırplara katlettiren ABD değil midir? “Arap baharı” diyerek Kuzey Afrika ülkelerini ayaklandıran yine onlar değil midir? Biyolojik silah uydurması ile Irak’ı parçalayan, Suriye’de iş savaşı çıkaran ABD değil midir?

Güneyimizde kürt devleti kurdurmaya çalışan bu amaçla PKK, PYD,IŞID gibi terör örgütlerini destekleyen, FETÖ terör örgütlerini organize eden ABD ve yönetimi değil midir? Ortadoğu ve Afganiztanı karıştırarak Müslümanların katletmesine göz yumanlar yine bunlar değil midir?

Aslında Donald Trump, ABD’nin gerçek yüzünü ve kuzu postunda kurt olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Aslında Trump, ABDlilerin içinde olan şeyleri söylemesi bakımından önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR