Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Trafikte okul yolu çilesi

Trafikte okul yolu çilesi

Okulların açılması ile birlikte trafik sıkıntısı da yeniden kendini göstermeye başladı. Konya’nın makus trafik sorunu, okulların tatile girmesi ile birlikte aradan geçen 3 aylık bir süre sonrasında yeniden varlığını ve gerçek yüzünü göstermeye başladı.

 

Özellikle sabah saatlerinde ve akşam iş çıkışlarında kendini gösteren trafik sıkışıklığı insanları bezdirecek hale geldi. Önemli kavşaklarda meydana gelen trafik sıkışıklıkları hem insanı çileden çıkarmaya ve hem de zaman ve yakıt israfına neden olmaktadır.

 

Mesai saatleri çıkışından başka trafiğin yoğun olarak aktığı Alaaddin Tepesi etrafında da gün boyu trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Alaadddin Tepesi kavşağına çıkan yollarda da doğal olarak uzun araç kuyrukları oluşuyor.

 

Başta da belirttiğim gibi okulların açılması ile birlikte servis araçlarının da trafiğe çıkması, özellikle C plakalı araçların yoğunluğu ve umursamaz sürüşle trafiği çekilmez hale getirmesi sonucu bunalmaya başladık.

 

Merkezdeki yolların tek şeritli olması, sürücülerin yoğun araç trafiği içerisinde yavaş hareket etmeleri, dolmuşlar ve belediye otobüsleri derken inanın araçla trafiğe çıkmak adeta işkence halini almaya başladı.

 

Selçuklu ilçesi gibi yeni yerleşim bölgeleri haricinde diğer ilçelerin hemen hepsinde aynı trafik çilesi yaşanmaktadır. Konya’nın trafik çilesine acilen tedbir alınması gerekmektedir. Halkta yaşanan trafik çilesi nedeniyle adeta isyanları oynamakta ve yaşanan sıkıntının çözümü için acil tedbirler alınmasını istemektedir.

 

Her ne kadar yeni yollar yapılmaya çalışılsa da her yıl binlerce yeni aracın trafiğe çıktığı Konya’da trafik kaosu devam etmektedir. Bir de bazı acemi şoförlerin yaptığı kazalar trafiği tıkadığı zaman, inanın adeta yollar ana baba gününe dönmektedir.

 

Yetkililerin özellikle de iş ve okul çıkış saatlerini dikkate alarak bazı acil tedbirleri hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR