Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Taşeron işçiler haber bekliyor

Taşeron işçiler haber bekliyor

Hükümetin 1 Kasım seçimleri öncesi verdiği taşeronlara kadro sözü, bir çok açıklama yapılmasına rağmen henüz hayata geçemedi. Yıllardır taşeronun elinde inleyen işçiler nihayet derin bir oh çekecek derken bunu bile şimdilik çok gördüler.

 

Her yıl sözleşme yenilenecek mi korkusu çeken yaklaşık 800 bin işçi muradına erdi diye sevinecekken, şimdi de kimlerin ve nasıl kadrolaşacağı konusu belirsizliğini koruyor. Taşeron kadrosunda çalışan kişiler açıklamalardan bir şey anlamadı gitti.

 

Sadece taşeronlar mı anlamadı? İnanın ben bu işi bilirim diyenler bile işin içinden çıkamıyorlar. İşçiler haklarının neler olduğunu bilmiyor, sendikalar işlemin nasıl yürüyeceğini bilmiyor, hükümet kanadından da açıklayıcı bir açıklama henüz gelmiyor.

 

Taşeronlara bir kadro verilecek ama nasıl ve ne şekilde verilecek bu işin uzmanları bile bilmiyor. Kamuda çalışan taşerona bağlı işçilerin sayısının belli olması için yılbaşından bu yana taşeron işçi alımı durduruldu.

 

Ancak zaruri ihtiyaç nedeniyle özellikle sağlıkçı personel alımında esneklik yaşandığı söyleniyor. Halbuki, hükümet tarafından yapılan açıklama daha net açık bir şekilde yapılıp duyurulabilirdi. Vallahi ne yalan söyleyeyim bu konuda herkesin kafası karmakarışık.

 

Taşeron işçilerin şimdi gözü ve kulağı Ankara’dan gelecek olumlu bir haberde. Evet siyasi iradeden, bütün taşeron işçiler ve sendikalar taşeron işçilerle ilgili daha net ve açık açıklama yapılmasını bekliyorlar. Birkaç aya kadar geniş açıklama yapılacak denmesine rağmen hala bir açıklama yapılmaması işçilerde de huzursuzluğa neden olmaktadır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR