Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

'Tarihi buluşmanın' kazananı Binali Yıldırım

'Tarihi buluşmanın' kazananı Binali Yıldırım

Geçtiğimiz  akşam Türkiye siyasi tarihi için önemli bir geceydi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan  adayları, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun birlikte katıldığı program tüm televizyonlarda eş zamanlı yayınlandı. İki adayın da ağzından çıkan her kelime izleyenler tarafından dikkatlice takip edildi.

Peki bu yayının kazananı kimdi? Moderatörlüğünü gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yaptığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı ortak yayın, yıllar sonra ilk kez iktidar ve muhalefeti aynı ekranda buluşturdu.

Tüm gözler bu tarihi buluşmadaydı. Öyle ki; öncesinde anket şirketlerinden, 23 Haziran’da yeniden sandığa gidecek İstanbullulara, siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kesim bu programın seçim sonucunu dahi etkileyebileceği yorumlarını yapmıştı.

Programın kazananının Türkiye demokrasisi olduğunda hemen herkes aynı görüşte. Önceki  iktidarlar döneminden bu yana ilk kez yapılan program, toplumca unuttuğumuz ‘düzeyli tartışma’ kültürünü yeniden hatırlamamıza yardımcı oldu.

Genel olarak bakıldığında adil bir şekilde tamamlanan yayında taraflar, aynı sorulara eşit sürelerde cevaplar verdi, seçmene kendilerini ifade etmeye çalıştı. Ancak işte tam bu noktada Binali Yıldırım bir adım öne çıktı.

Hemen hemen sorulan her soru karşısında dolaylı olarak ve kaytararak cevap vermeyi tercih eden İmamoğlu’na karşılık, sorulara anlaşılır ve net cevaplar veren yılların tecrübesi Binali Yıldırım toplantının açık ara kazananı oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun bir çok konuda “yalan” söylediğini üzerine basa basa ifade eden Yıldırım, özellikle İstanbul’lu gençlere eğitim yardımı konusunda İmamoğlu’nu atam anlamı ile “ofsayt”ta düşürdü. Belediyelerin eğitim yardımı yapmasının CHP’nin AYM’ye müracaatı ile kesildiğini söyleyerek “cahilliğini” yüzüne vurdu adeta.

Yılların tecrübeli ve kaliteli ismi Binali Yıldırım, İstanbul’a 16 yıldır yaptıklarının bundan sonrada yapacaklarına garanti olduğunu söyleyerek, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapan rakibinin on bir kreş sözü verdiğini ve sadece bir tane yaptığını söyleyerek, İmamoğlu’nun bütün vaatlerinin havada kaldığını göstermiş oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu zaman Beylikdüzü’nde yaşayanlar ellerinde pankartlarla “2019 İmamoğlu’ndan kurtuluş yılı” diye sevinç gösterileri yaptığı herkesin aklındadır.

Sonuçta yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir diyen, mütevazi, beyefendi ve kibarlığı ile bir kere daha gönülleri kazanan Binali Yıldırım, rakibi olmaya cesaret eden tecrübesiz  Ekrem İmamoğlu’na karşılık büyük bir başarı elde etmiştir. Tabi son kararı İstanbul seçmeni sandıkta kararını verecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR