Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sosyal medyaya dikkat!

Sosyal medyaya dikkat!

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde büyük bir sessizlik bulunmaktadır. Bunun temel sebebi de henüz daha ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmamış olmasıdır. Ak Parti ile Saadet Partisi büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklamış, diğer partiler ise henüz adaylarını açıklamamıştır.

Partilerin ilçe belediye başkanlarını tam olarak açıklaması ile propaganda için ortalığı hareketlendirecektir. Henüz sadece sosyal medya üzerinde bizlere sunulmaya çalışılan belediye başkan adayları ile meşgul olmaktayız.

Mevcut olan sessizlik ve düşük tansiyon ilçe belediye başkanlarının açıklanması ile birlikte ortam iyice yükselecek, belli ortamlarda ve sosyal medyada dedikodular üretilecek, propaganda için de meydanlar ısınacaktır.

Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Parti’nin iddialı bir şekilde hazırlandığı  ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde dolayısıyla atmosferin ısınması da doğal olacaktır. Büyük bir hoşgörü ve sabırla güzel bir seçim atmosferi geçirmemiz için hepimizin adaylara saygılı olmamız gerekmektedir.

Demokrasi de çok seslilik ve çeşitlilik esasdır. Ancak yerel seçimlerde, yarışın hızlı bir biçimde şahıslar üzerinden bir karalama yarışına dönmesi nedeniyle; istenmeyen diyaloglar ve çekişmeler yaşanması muhtemeldir. İsimleri kamuoyunda dolaşan iddialı isimler  ve arkasındakiler her konuda hoşgörülü olmalıdır.

Özellikle sosyal medyanın çok yaygınlaşması, siyasal çekişmenin dozajını arttırabilmekte ve sosyal manada büyük kırgınlıkların oluşmasına yol açabilmektedir. Sosyal medyada yayınlanan asılsız haber ve iddialara fazla itibar edilmemelidir. Seçimler geçer yine Konya’da hep beraber yüz yüze bakacağız çünkü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR