Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçimler bir demokrasi şölenidir

Seçimler bir demokrasi şölenidir

8 Şubat’ta başlayan seçim kampanyaları çalışmalarının sonucu olan yerel seçim bütün ülkede olduğu gibi Konya’da da yapıldı. Türkiye genelinde yaklaşık 54 milyon seçmenin oy kullandığı yerel seçimler, birkaç küçük olay dışında huzurlu bir şekilde yapıldı.

30'u büyükşehir, 81 il, 922 ilçe ve 386 beldede 8 bin 270 adayın yarışacağı seçimlerde, seçmenler  5 yıl görev yapacak 1389 belediye başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Bu yazıyı yazdığım zaman seçim sonuçları henüz belli olmamıştı.

Ancak şu da bir gerçektir ki, seçmen olmak bireylerin ulaşabildiği en üst makamdır. Kendisini yönetecekleri seçebilen, yaşadığı yerle ilgili kararlara katılabilen, kendisini beş yıl süreyle yönetecek kişileri seçip denetleyebilen seçmenler son sözlerini sandıkta söylediler.

Konya’da da büyük bir olgunluk ve hoşgörüyle geçen seçim sürecinde Konyalılar demokrasiye ve seçime olan güvenlerini bir kere daha gösterdiler. Bir demokrasi şöleni halinde geçen propaganda döneminin ardından oylarını hür ve özgür bir şekilde kullanmışlardır.

İttifakların yaşandığı seçimde, propaganda döneminde yaşanan gerginliklerden uzak bir şölen şeklinde yapılabilmesi için Konya’da da her türlü tedbirler alınmıştı. Emniyet güçleri binlerce çalışanı ile birlikte sandıklarda vatandaşların oylarını en özgür şekilde kullanmaları için büyük çaba gösterdiler.

Siz bu yazıyı okuduğunuz zaman büyük bir ihtimalle sonuçlarda belli olacaktır. Sonuçlar ne olursa olsun vatanımız, milletimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Sonuçta seçmenin tercihi sandığa yansımıştır. Herkes buna saygı duymak mecburiyetindedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR