Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim vaatleri

Seçim vaatleri

7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimine çok az bir süre kala, vatandaşlar siyasi partilerin seçim beyannamelerindeki vaatlerini konuşmaya başladı. Hemen her parti seçim beyannamelerini adeta bir bayram havasında ve aday tanıtımı ile sundular.

Kimi partilerin seçim vaatleri akla mantığa ve ekonomiye uygun gözükse de, bazı partilerin akıldışı ve uçuk seçim vaatleri dikkat çekmektedir. Ekonomik anlamda sıkıntılar içinde bulunan asgari ücretli çalışan ile emekliler üzerine yoğunlaşan ekonomik vaatler insanı hayrete düşürecek bir hal almaya başladı.

Ülke gerçeklerini bilmeden,ağzı laf yapan lafazan bazı siyasetçiler bol kepçeden atarak kendisine oy verecek seçmenin nabzına göre şerbet vermeye çalışmaktadır. Onları ikna etmeye hatta kandırma yolu ile oylarını almaya çalışmaktadır.

Ancak ülke gerçeklerini bazı siyasetçilerden daha iyi bilen,  teknolojinin her türlü iletişimi sayesinde dünyadan olup bitenlerden haberdar olan seçmen bunlara pirim vermemektedir.
Artık inandırıcılığı olmayan ucuz, kısa, kolay ve küçük çocuklara bayram şekeri gibi sunulan bu kandırmacayı yutmayacağının bilinmesi gerektiği inancındayım.

75 milyonluk koskoca bir  ülkenin  yönetimine talip olan bazı siyasiler, âkîl, âdil, dâhi, deha sıfatlarını taşıdığını beyan ederek, örnek bir devlet adamı olacağını kamuoyu önünde haykıranlar; politikacılığın albenisiyle vatandaşı yalanla asla aldatmamalıdır diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR