Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim dedikoduları

Seçim dedikoduları

Hafta sonu yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle artık bütün gündemlerin ana konusu siyaset olmaya başladı. Artık evde, sokakta, iş yerlerinde ve dost sohbetlerinde söz dönüp dolaşıp seçimlere geliyor.

 

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı büyük Konya mitinginden sonra herkes siyaseti ve hafta sonunda yapılacak olan seçimi konuşuyor. “Kime oy vereceksiniz?” diye sorular sorulmaya başlandı bile.

 

Dost ortamlarında bile  samimi olanlar açık açık kime oy vereceğini söylerken bazıları da karşısındakinin tutumuna göre bazen sessiz kalabiliyor. K,me oy vereceğini söylemekten çekinen kişiler yuvarlak cümleler kurarak soruyu geçiştiriyor.

 

Anketler neler söylerse söylesin seçmenin büyük bir kısmı henüz kime oy vereceğini net olarak bilmiyor. Yani 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi seçmen profili net değil. Her ne kadar yerel seçim denilse de seçmen bunun bir güvenoyu oylaması olduğunun bilincinde.

Siyasi liderleri gerek mitinglerde ve gerekse de verdiği demeçlerle izleyenler, günden güne fikir değişikliğine neden olmaktadır. Ancak son zamanlarda yapılan demeçlerle Cumhur İttifakı açık ara önde görülmektedir.

Millet İttifakı’nın hakkında söylenen bir çok iddialara yeterince cevap verilememesi, terör destekli partinin yaptığı açıklamalar ile Millet İttifakı adaylarına destek verileceği göz önüne alınacak olursa işlerinin zorlaşacağı kesindir.

En başından beri ifade ettiğimiz gibi bu bir yerel seçim, yerel seçimlerde aday ve projeleri büyük önem taşımaktadır. Belediye başkanı olacak kişilerin öncelikle seçmene karşı güven vermesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra da samimi olması temel özelliktir.

Cumhur İttifakının adaylarını neredeyse bütün Konya bilmesine rağmen Millet İttifakının adayları konusunda yeterli bilgiye sahip değildir. Seçmen adına güvendiği ve yaptıkları ile tanınan adaylara karşı daha yakındır.

Bir de ülkemizin yakalamış olduğu büyük değişime en gel olmak isteyen dış güçlere ve onların içimizdeki uzantılarına karşı daha dikkatli olmalıyız. Artık yapılacak olan yerel seçimin bir “beka” meselesi olduğunu aklımızdan çıkartmamalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR