Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim bitti sıra geçimde

Seçim bitti sıra geçimde

24 Haziran 2018 tarihindeki “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” seçiminden sonra hafta sonunda yapılan yerel seçimlerde tamamlanmış oldu. Ak Parti ve MHP’den oluşan “Cumhur İttifakı” bu seçimleri de başarıyla geçti. Ayrıca vatandaşlar Ak Parti’ye 15. zaferi de yaşattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında balkon konuşmasında dediği gibi artık seçimsiz 4.5 yıl var önümüzde. Artık Ülkemizin önünde yepyeni bir dönem var. Bu süreç yapısal reformlara odaklanmak için çok uygun. Sürecin çok iyi değerlendirileceğinden ve sonunda cari açık (döviz açığı) sorununu çözmüş, katma değeri yüksek üretim yapan, sürdürülebilir büyümeyi sağlayan bir ülkeye dönüşeceğimizden şüphemiz yok.

Ekonomide yaşanan sıkıntıları aşmak için seçim sonrası devlet desteklerinin artması ve kapsamlı reform paketiyle ekonominin yakın zamanda düzlüğe çıkacağına hepimiz inanıyoruz. Krizden çıkış yolu, ihracattır. Önümüzdeki kısa dönemde, iç talepte bir iyileşme olmayacak gibi gözüküyor.

Türkiye’nin, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi istikrar gücüyle ekonomi alanındaki yapısal reformların da hızlanacağı son derece önemli bir dönüşüm süreci yaşayacağını, bu dönemin, ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu gelecek vizyonu ışığında ve Yeni Ekonomi Programı  çerçevesinde planlanan tüm ekonomik reformların adım adım hayata geçeceği stratejik önemi yüksek bir süreç olacağına inanıyoruz.

Artık ülke ekonomisini düzenlemek, yeni çıkış yollarını hayata geçirmek için yeni reformlar hayata geçirilmelidir. Ülkemizin yeteri kadar problemi sıkıntısı var, içeride ve dışarıda yeteri kadar düşman var. Seçimin ardından Siyasiler bir an evvel birbirini kucaklamalılar. Çünkü çalışma hayatının içerisinde bulunduğu sorunlar, toplumun içinde bulunduğu sorunlar çözüm bekliyor.

Önümüzdeki 4.5 yıllık  seçimsiz dönem ekonomik, sosyal ve siyasal reform gündemimiz için önemli bir fırsattır. Yatırım ortamı, eğitim, dijital dönüşüm ve iş piyasası başta olmak üzere tüm alanlardaki yapısal reformlarda hızla ilerlenmesini diliyoruz.

Halkın sorunlarına ve ihtiyaçlarına karşı kalıcı reformlarla yeni ekonomi programını hayata geçirecek gelişmeleri herkes merakla beklemektedir. Halk seçimlerde üzerine düşeni fazlası ile yapmıştır. Şimdi sıra hükümettedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR