Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim bitti oy sayımı bitmedi

Seçim bitti oy sayımı bitmedi

31 Mart yerel seçimlerin ardından bir hafta geçti ama hala daha oy sayımı sona ermedi. Özellikle İstanbul ve Ankara’daki geçersiz oylara itiraz eden Ak Parti, buralardaki oyların yeniden sayılmasını sağladı.

Aslında Türk milleti olarak her türlü seçimlere önem vermekteyiz. İlkokulda sınıf başkanlığı seçimleri olmak üzere her türlü yerel ve genel seçimler bizleri heyecanlandırır. 31 Mart yerel seçimlerde de bu heyecan büyük anlamda yaşanmıştır.

Son yerel seçimlerde en heyecan verici işlerden birisi yerel seçimlerde muhtarlık seçimleridir. Belediye Başkanlığı seçimleri, meclis üyeliği seçimleri de çok heyecan uyandırır. Bu seçimler kampanyaları bakımından olduğu kadar sonuçları bakımından büyük heyecana sebep oldu bu defa.

Konya seçimin en rahat yaşandığı ve oyların en rahat sayıldığı illerin başındadır. Zaten Ak Parti yüzde 70’den fazla rekor oyla Uğur İbrahim Altay’ı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Ancak İstanbul ve Ankara gibi illerde seçim bu kadar rahat geçmedi.

Özellikle İstanbul’da sandık başlarında yaşanan usulsüzlükler ve maddi hatalar buradaki seçim sonuçları bakımından  tereddüt düşürdü. Yapılan itirazlar sonucunda buradaki sayımlar hala devam etmektedir.

Demokrasilerde herkesin oyu çok kıymetlidir. Bir oy bazen çok büyük değer taşımaktadır. O nedenle yeniden sayıma saygı duyuyoruz. Çünkü seçim sonuçlarının en doğru ve hakkaniyet içinde olması hepimizin tek isteğidir. Vatandaşın verdiği oyun gerçek sahibine ulaşmasını hepimiz istemekteyiz.

Ülke genelinde bir çok belediye başkanı mazbatalarını alarak görevlerine başladılar. Ancak şaibeli yerlerdeki belediye başkanları mazbatalarını almak için Yüksek Seçim Kurulunun resmi açıklamasını beklemekte.

Seçim takvimine baktığımız zaman en geç 13 Nisan tarihinde YSK tarafından kesin sonuçların açıklanacağı görülmektedir. İşin özeti şudur aslında, seçim havasından ne kadar çabuk çıkarsak gündelik sorunlara o kadar çabuk eğilme imkanı olur. Ancak henüz Türkiye genelinde  seçim havasından bir türlü çıkamadık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR