Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Oyumuza sahip çıkmalıyız

Oyumuza sahip çıkmalıyız

31 Mart mahalli seçimler öncesinde yapılan bir çok anket göstermiştir ki, ülkemiz insanının büyük bir çoğunluğu “kararsız” durumda. Yani hangi partiye veya hangi belediye başkanına oy vereceği konusunda kafasında şüpheler bulunmakta.

Seçme ve seçilme hakkının bize verildiği zamandan itibaren en büyük vatani görevlerimizden birisi, seçimlerde oy kullanmaktır. Düşüncemize ve fikrimize uygun parti veya adaya oyumuzu vermeliyiz.

Yaklaşmakta olan mahalli yerel seçimlerde de yaşadığımız il içinde elimizden geleni yapmalıyız. Partilerin belediye başkan adaylarını dinleyerek, projelerini akıl süzgecinden geçirerek oyumuzu kullanmalıyız.

Konya olarak yıllardır güzel seçimlere imza atmaktayız.  Mahalli seçimlerin yaklaştığı bu günlerde de hepimiz ilimiz, yaşadığımız ilçemiz ve çocuklarımızın geleceği için kafa yormalıyız.

31 Mart tarihine kadar oy vereceğiniz kişiyi ölçüp biçip ona göre hareket etmenizi hatırlatmak istiyorum.  Çünkü düşünmeden,  hesaplamadan yaptığımız iş ve atılan her adım yine fayda ve zararını bizler ve etrafımız görecektir.

Partiye veya adaya gücenerek sandığa gitmemek gibi bir düşüncenin  demokrasiye inanmış insanlara yakışmayacağını bir kere daha hatırlatmak isterim. Şuna candan inanmalıyız bu vatan bizim, bu il bizim. Ona göre her hayati konuda olduğu gibi de yerel seçimde de geri kalmanın hem siz, hem de çevreniz bunu iyi ve kötü faturasını ödeyecektir.

Her yarışta bir tek kazanan olacağından, kazanamayanlarda olacaktır. Ancak büyük bir medeni cesaret göstererek belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adaylığını açıklayan herkesi kutlamak isterim. Bu cesaretleri ve hizmet aşkları her türlü takdirin üzerindedir.

İşte biz seçmenlerde,  Konya’nın geleceğine sahip çıkmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Öyle ben küstüm sandığa gitmem kimseye faydası olmaz. Hatta bunun hep beraber zararını öderiz.  Ona göre birbirimize saygılı bir halde seçime hazırlanalım.  Seçme ve seçilme hakkınızı en iyi şekilde değerlendirin, çünkü bu vatan bu il bizim ilimiz.

Son olarak şunu tekrarlamak istiyorum. Aman olacak seçimde ilimize layıkıyla hizmet edecekler oy verin.  Oy kullanmada şahsi çıkar önde olmasın. Birde oyumuza sahip çıkalım. Benim oyumla ne olacak demeyin. Bir oy, bir oydur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR