Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Okullara yeni tatil düzeni

Okullara yeni tatil düzeni

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiğinden bu yana eğitim alanında yaptığı değişimlerine devam ediyor. Uzun okul yarıyıllarının arasına bir hafta tatil öngören yeni sistem çok konuşulacağa benzer.

Bakanın açıkladığı yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak. Okullar  Nisan ve Kasım'da birer haftalık ara tatil olacak.

Okullarda Kasım ve Nisan aylarında verilecek olan bir haftalık ara tatillerde öğretmenler, okullar kurumsal işleyişe yönelik bir takım öz değerlendirmeler yaparak çeşitli iyileştirmelere gidecekler. Ayrıca yapılandırılmış ara tatillerde; çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor.

Eylül ayında eğitime başlayan öğretmenlerin çok yorulduklarına aynı şekilde öğrencilerinde yorulma alametleri gösterdiği ilk yarı için Kasım ayında, ikinci yarı yıl için Nisan ayında birer haftalık tatilin hem öğretmenlere ve hem de öğrencilere iyi geleceği ifade ediliyor.

Bu arada ara tatillerde yeni bir yapılanma söz konusu olduğu birer haftalık tatillerin, sadece tatil olarak değerlendirilmemesi, çocukların eğitimsel faaliyetlere katılmasının  da hedeflendiği belirtiliyor. Tatillerin sadece yatıp dinlenme olmadığını okul, çevre ve toplumsal birlikteliğin tatillerde de devam edeceği, her tatilin bir teması söz konusu olacağı ifade edildi. Bilim, kültür, sanat, spor gibi... Bazı geziler, fuarlar da bu ara tatillerin konusu olabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında ayrıca “Son tahlilde, eğitim sisteminin daha verimli çalışabilmesi, çocuklarımızın bıkmadan eğitim-öğretim süreçlerini yaşayabilmeleri için bir fırsat sağlamaya çalışıyoruz. Bunu sadece takvimin değişmesi gibi ele almamakta fayda var. Öğretmenlerimizin, velilerimizin eğitim-öğretimin içinde çok daha aktif biçimde bulunmakla ilgili, bu tatillerin daha etkili kullanılmasıyla ilgili. Özet olarak şunu söyleyebiliriz. Bu çalışma takviminin detaylarını çeşitli yönetmelikler ve yönergelerle planlama imkanımız olacak.” Dedi

2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde uygulamaya konulacak olan bu yeni değişimle öğretmenler ve öğrenciler ara tatil fırsatı bulacak. Yeni eğitim ve öğretim yılının 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak ve  ilk ara tatil18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında, ikinci yarı yıl ara tatili ise 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Bakan Selçuk’un açıkladığı  gelecek eğitim ve öğretim döneminde uygulanacak olan bu yeni tatil düzeninin eğitim camiası tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu. Ancak yoğun geçen eğitim ve öğretim dönemlerinin arasına  bir haftalık ara tatil konması özellikle öğrencileri ve velilerini çok sevindirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR