Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Neler oluyor!

Neler oluyor!

Atalarımızın bize en büyük emaneti olan güzel yurdumuzda, son günlerde yaşananlar insanları hayrete düşürmektedir. Şehitlerimizin kanı pahasına alınan bu kutsal vatan toprağında insanlar büyük bir stres içerisindeler.

 

İnsanlar yaşanan bazı olaylar nedeniyle çocuklarını sokaklara bırakmaya korkar hale geldi. Son günlerde kaybolan çocuklar nedeniyle tedirgin olan aileler, yanlarında kendileri olmadan çocuklarını dışarıya salmak istemiyorlar.

 

Sadece bunla kalsa iyi. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Kilis, Gazi Antep ve Şanlıurfa illeri ve ilçelerindeki aileler sadece çocuklarını dışarıya salmamakla kalmıyor kendileri bile çıkamıyor. Sebep sınır ötesinden gelecek olan bir serseri bomba.

 

Artık aileler çocuklarını kime emanet edeceği konusunda da kararsız. Öğretmen, imam, hatta bazı aile büyükleri bile çocuklara taciz olayına katılıyor. Aynı zamanda kadına şiddet aldı başını gidiyor.

 

Özellikle sahil şeridin de bulunan illerdeki ailelerde huzursuzluk içerisinde. Ekmek parası uğruna yaz aylarının gelmesini iple çeken bu aileler, bu yıl iş yapamamaktan ve işe girememekten şikayetçiler. Çünkü turizmde kriz yükseliyor.

 

Üretici ürettiği malın ucuza gitmesinden şikayetçi. Rusya krizi nedeniyle sebze ve meyveler ucuzladı. Geçen seneki fiyatlarla bu seneki fiyatlar arasında uçurumlar var. Üretici özellikle patates, domates ve sebze için feryadını duyurmaya çalışıyor. Bir yandan kuraklık diğer yandan malın elde kalma korkusu ile çiftçi beklemede.

 

Bütün bu olumsuzluklar içerisinde yaşamaya gayret gösteriyoruz. Yaşanabilecek en güzel coğrafyaya sahip olan ülkemizde, yaşam konusunda büyük bir özveride bulunmamız gerekiyor. Aynı zamanda dikkatli, tedbirli ve düşünceli adımlar atmamız rahat yaşamamız için gerekli oluyor. Sahi bize ne oluyor böyle?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR