Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

'Mutlu çalışan mutlu Türkiye'

'Mutlu çalışan mutlu Türkiye'

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerinden biri de İzmir Bornova’dan geldi. Hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu, kalabalık bir hasta yakınları tarafından darp edilerek yaralandı.

Ülke genelinde büyük bir infiale sebep olan sağlık çalışanına şiddet uygulamasının ardından bazı bölgelerdeki sağlık çalışanları bir saatlik iş bırakma eylemi yaparak şiddeti protesto ettiler. Sağlıkta yaşanan şiddetin son bulması gerektiğini, şiddet uygulayan hatta uygulamaya kalkanlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyleyenler olayı protesto etti.

Amaçları insanlara sağlık dağıtmak olan bu nedenle insanüstü bir gayret gösteren sağlık çalışanları artık kendilerine sahip çıkılmasını ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmesini söylediler.

Mutlu bir çalışanın ortaya koyduğu güzel çalışma ile mutlu bir Türkiye olması kaçınılmazdır. Sağlık çalışanları ne kadar mutlu olursa, çalışma şartları ne kadar uygun olursa hasta ve yakınları da o kadar mutlu olacaklardır.

Artık herkes şunu bilmelidir ki, doktorlarda insandır. Ettikleri yemine bağlı olarak hasta ve yakınlarına ellerinden gelen kolaylığı göstermektedir. Yasal mevzuat gereğince yazılmayan raporlar, hastalığın tedavisine yönelik değil de hastanın isteğine göre yazılmayan ilaçlar, hastanın kendisinin gelip tedavi olması gerektiği halde ısmarlama talep edilen ilaçlar, bir başkasının kimliği ile tedavi olmayı ısrar etmek, hasta hakkı değildir.

Böylesine yasal olmayan isteklerde bulunanların istekleri mutlaka yerine getirilmeyecektir. Yasal olmayan isteklere “olur” demeyen doktorlara da saldırmak ve onlara şiddet uygulamakta kimsenin hakkı değildir.

Aynı şekilde eğitimde de şiddet olayları son günlerde artmaktadır. Geçtiğimiz günlerde öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen okul müdür yardımcısı, gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Amacı sadece insana hizmet olan sektör çalışanlarına karşı yapılan şiddet olaylarını nefretle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR