Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya, Yenikapı’da tanıtıldı

Konya, Yenikapı’da tanıtıldı

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından düzenlenen ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun açtığı “Konya Tanıtım Günleri” İstanbul Yenikapı Fuar Alanı’nda başladı.

Konya’nın tarihi, kültürü, sanayisi ve yemekleri ile tanıtılmasını amaçlayan “Konya Tanıtım Günleri” ilk günde İstanbul’da yaşayan Konyalılar ve İstanbullular tarafından yoğun ilgi gördü. “Konya Tanıtım Günleri”nin açılışına katılan İstanbul Valisi Konyalı hemşehrimiz Ali Yerlikaya’nın konuşması ve İstanbulluları fuara daveti katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

“Konya Tanıtım Günleri”ne katılan belediyeler ve Konyalı firmaların da katıldığı açılış töreninde Vali Yerlikaya, 3 Kasım tarihinde İstanbul Valiliği görevine atandığını ve bir Konyalı olarak İstanbul Valiliği görevinin ilk ayında böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmanın İstanbul ve kendisi için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Anadolu’nun kadim başkenti Konya’nın yıllardır tanıtım eksikliğinden bahsederiz. Tanıtımın önemini hemen her fırsatta vurgularız. Yenikapı Fuar Alanı’nda açılan “Konya Tanıtım Günleri” bazı stantların boş olmasıyla da dikkat çekti.

Belediyelerin kendi yöresel yemek ve ürünlerinin tanıtımının yapıldığı stantlardan en fazla ilgiyi yöresel Konya pilavının servis yapıldığı yer gördü. Soğuk havaya rağmen geleneksel Konya düğün pilavını yemek isteyen İstanbullular sıra beklediler.

Karatay, Selçuklu ve Meram belediyesi başta olmak üzere bir çok belediyenin stant açtığı “Konya Tanıtım Günleri”nde, Konyalı birkaç marka ve mağazanın da ürünleri ziyaretciler  tarafından zevkle gezildi. Ziyaretciler ürün olarakta en fazla Mevlana şekeri aldı.

Yenikapı Fuar Alanı İstanbul’u bilenler tarafından da kabul edileceği gibi ulaşımı zor yerde. Bu nedenle bu alana gelmek için büyük zorluklar çektiklerini söyleyen İstanbuldaki Konyalılar, tanıtım günlerinin bundan önce olduğu gibi Feshane’de yapılmasının daha iyi ve amacına daha uygun olacağını söylediler. Benden iletmesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR