Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konut alacakların dikkatine

Konut alacakların dikkatine

24 Haziran seçimleri öncesinde yükselmeye başlayan ve zaman zaman inişli çıkışlı seyirler izleyen dolar kurunun inşaat maliyetlerini yükseltmeye başladığı bir gerçektir. Dolardaki yükseliş trendi nedeniyle artmaya başlayan inşaat maliyetlerinin ev satışlarında da belli bir artışa sebep olması da doğaldır.

Bütün bunları bir gayrimenkul uzmanı dostum söyledi. Hafta sonu nedeniyle kendisini ziyaret ettiğim bu arkadaşım, konut fiyatlarındaki artışlar nedeniyle satışlarda belli bir duraklama olduğunu ve inşaat yapımcılarının bunu kampanyalar ile kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle son yıllarda Konya’da çok sayıda konut yapıldığını ve  konut arzında yaşanan fazlalık konut stok oranını artırırken bunun da konut fiyatlarında belli bir düşüşe sebep olduğunu ifade eden arkadaşım, ancak konut yapım firmalarının bu durumu aşmaları için kampanyalar yaptıklarını, sıfır faizli satışlarla bu engeli aşmaya çalıştıklarını söyledi.

2018 yılının konut alıcıları için çok önemli olduğunu söyleyen arkadaşım,inşaat alanında kullanılan malzemelerin, ekipmanların ve diğer yan malzemelerin dolar kuru üzerinden hesaplanıyor olması konut fiyatlarını doğrudan etkileyecek. Uzun vadeli konut kredilerinin katkısı ile konut fiyatlarının daha uygun bir seviyeye düşürülmesi, ev sahibi olmak isteyen kişilerin  fiyatlarda ki artış öncesi son dönemleri iyi bir şekilde değerlendirmesini gerektiğini özellikle ifade etti.

En başta demir fiyatından yaşanan artışın yüzde 200’ler seviyesinde olduğunun altını özellikle çizen arkadaşım, Özellikle Selçuklu ilçesindeki Buhara, Yazır ve Sancak mahallelerinde çok sayıda konutun alıcı beklediğini, ancak bu konutların fiyat değerlendirilmesinin fazla olduğuna da dikkat çekti.

Bankaların yüzde 0.98’lik konut kredileri ile piyasaları hareketlendirmeye çalışmış olması, konut sektörüne biraz soluk vermiş olmasına rağmen halkımız büyük oranda beklemeyi tercih ettiğini söyleyen arkadaşım, ancak kaliteli ve iyi düşünülmüş projelerin her zaman için kazandırdığını ve konut  alacakların kampanyaları ve projeleri takip ederek, bu yıl içinde konut alması halinde karlı olacağını da özellikle vurguladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR