Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Koç ailesi, etliye de sütlüye de karışıyor

Koç ailesi, etliye de sütlüye de karışıyor

Günümüzde işadamlarının bir çoğunun  doğdukları memleketlerden ayrı yerlere yatırım yapması ile bilinir. Ancak ahde vefa örneği göstererek doğdukları ve yaşadıkları yerlere yatırım yapan işadamlarımızda yok değildir. Ahmet Koç ve oğulları bunun en güzel örneğidir.

 

Ilgın ilçesinde doğup büyüyen ve burada yaptıkları yatırımlarla iş hayatında önemli bir yere gelen Ahmet Koç ve oğulları, şimdide Ilgın ilçesinde modern bir yem fabrikası kurarak hizmete soktular. Parayı kazandığı ata yurduna yatırım yapan bu örnek işadamlarını canı yürekten tebrik ederim. Oğulları Hacı Ahmet ve Harun Koç ile birlikte Ilgın ilçesine  10 milyon liralık dev bir yem fabrikası kuran bu vefalı işadamlarımız, ayrıca bulundukları ilçedeki istihdam açığına da çok büyük katkı sağlamış oldular.

 

Şeker Fabrikasının gelmesi ile canlanan Ilgın ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan bu yem fabrikası, yılların bilgi birikimi ve tecrübesine paralel olarak ilçenin ve çevrenin yem ihtiyacını fazlası ile karşılayacak durumdadır.

 

Akaryakıttan sosyal tesislere, un fabrikasından yem fabrikasına kadar  Ilgın ilçesinin ve çiftçilerinin bütün sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözme başarısı gösteren Koçlar yem, hizmeti ve ürünleri çiftçilerin ayağına kadar götürerek ilçenin tarımsal kalkınmasının da lokomotifi olmaya devam ediyor.

 

 Büyük bir aile dayanışmasının en güzel örneğini teşkil eden Koçlar Yem Fabrikası, Ahmet Koç’tan sonra oğulları Hacı Ahmet ve Harun Koç’la birlikte atılım göstererek yeni alanlara yatırım yapmaya başlamıştır. Türkiye’nin en modern ve çağdaş yem fabrikalarından birini hizmete açan Koç ailesi, öz kaynakları ile böylesine faydalı ve yararlı bir yatırımın altına imzasını atmıştır.

 

Bölgede son yıllarda büyük gelişme gösteren hayvancılığa destek olmak için başlayan yatırım dün geniş bir katılım ile çiftçimizin ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Koçlar yem, kalitenin bir tesadüf olmadığı, kalitenin ancak ve ancak son teknolojiler kullanılarak sağlanabileceği inancı ve düşüncesinden de yola çıkarak hazırlanmış en faydalı yatırımlardan biridir.

 

2015 yılında temeli atılan ve dün hizmete giren Koçlar Yem Fabrikası, günlük 200 ton kapasiteli büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemlerinin üretiminin yapılacağı son teknolojilerin kullanıldığı modern bir fabrikadır.

 

“Etliye de sütlüye de karışacağız” diyerek yola çıkan ve yaptıkları yatırımlar ile sadece Ilgın ilçesinin değil, Konya’nın hatta Türkiye’nin sayılı işadamlarının arasına giren  Ahmet Koç ve oğulları Hacı Ahmet ve Harun Koç’u bu güzel ve faydalı yatırımları için tebrik ederim. Hayırlı ve bol kazançlı günler diler, “Siz etliye de sütlüye de karışın “ diyerek saygılarımı sunarım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR