Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kışlık almanın tam zamanı

Kışlık almanın tam zamanı

Erken gelen bahar havası ile birlikte mağazalarda da kışlık giyimlerde bir  indirim hareketliliği başladı. Özellikle alışveriş merkezlerinde bulunan mağazalardaki kışlık indirimlere vatandaşın dikkat etmesi önerilmekte.

Hesaplı ve ucuz kışlık giysi alacağım derken, hasarlı veya daha pahalı ürün almanız işten bile değildir. Özellikle indirimli ürünler almak isteyenlerin ürün fiyatına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen yetkililer, bu indirimlerin gerçek olmama, önce bindirilmiş sonra indirilmiş olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerektiğini de ifade etmektedir.

Tüketici dernekleri kışlık indirimler öncesinde tüketicileri uyararak, mağaza raflarının ilkbahar renkleriyle çeşitlendiği bugünlerde giyim ve ayakkabı firmaları sezon sonu indirimleri uygularken, mağduriyet yaşamamaları için tüketicilerin aldıkları ürünü iyi incelemeleri ve fiyat araştırması yapmaları gerektiğini söylemektedir.

Ayrıca tüketici dernekleri  bazı firma, mağaza ve dükkanların bu sezon sonu dönemini kötü niyetli kullanabileceğini söyleyerek, sezon sonu indirimleri tüketiciler için avantaj olduğunu ancak bazı firmaların  önce fiyatı şişiriyor daha sonra o fiyat üzerinden yüzde 70 indirim yapıyor. Tüketiciler fiyat araştırması yapmadan ürün almasın. Benzer ürünü aynı kalitede daha ucuza satan firma olabilir. Ya da o firma, mağaza sezon ortasında da aynı fiyattan satmış olabilir. İşletme eğer tüketiciye burada indirimden önceki fiyatını fatura üzerinden gösterebiliyorsa o gerçek bir indirimdir. Burada eğer tüketicimiz şüpheye düşerse, o satıcının bağlı olduğu odaya, büyükşehir belediyesi zabıtasına veya bakanlık yetkililerine şikayetlerini bildirerek denetim isteyebilir diye vatandaşı uyarmaktadır.

Önümüzdeki kış günlerinde giyeceklerini hesaplı almak için alışveriş yapan tüketicilerin kandırılmaması, ayıplı mal almaması ve gerçek indirimle alışveriş yapması için daha çok bilinçlenmesi gerekmektedir. Tüketici kanunun kendilerine sağladığı hakların da en sonuna kadar kullanması da gerekir. Ucuz giysi alacağım derken başınıza dert almayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR