Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İyi Parti’den komedi

İyi Parti’den komedi

31 Mart mahalli idareler seçimleri öncesinde ülkemiz siyaset hayatında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ancak birisi var ki, adeta yüzyılın komedisi olmaya aday. Hepinizin de bildiği gibi

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde aday olacakların listesi 19 Şubat 2019 tarihinde  saat 17:00 a kadar YSK'ya teslim etme zorunluluğu vardı.

Ancak , İyi  Parti Mersin İl Başkanlığı görevlileri Milliyetçi Hareket partisinden aday olmayacağını öğrendikten sonra İyi Parti’den büyükşehir belediye başkanı olmak üzere müracaat eden Burhanettin Kocamaz’ın adını  saat 17.00’den sonra YSK'ya teslim etti. Listelerin teslimi mesai saati bitiminden yaklaşık yarım saat sonra gerçekleşirken, YSK görevlilerinin listeyi tutanak tutarak teslim aldığı öğrenildi. Tüm bu gelişmelerin ardından Kocamaz'ın adaylığı kabul edilmedi.

Çocukların bile aday listelerinin saat 17.00’ye kadar verileceğinin bilinmesine rağmen İyi Parti Mersin İl Başkanlığının bunu bilmemesi normal olamazdı. Ancak  korkulan oldu ve Kocamaz’ın adaylığı kabul edilemedi. Bu olayı “Dahili bir komplo” olarak nitelendiren Burhanettin Kocamaz ve İyi Parti Genel Merkezi çok sert beyanatlar verdi.

Siyasi komplo teorisyenleri hemen harekete geçti ve yeni bir formül bulundu. Mevcut aday Emlak Gayrimenkul Danışmanı Pınar İvenç'in Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından geri çekildi ve  İyi Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı listelerin geç verilmesi sebebiyle kabul edilmeyen Burhanettin Kocamaz DP’nin  adayı oldu.

Siyasi tarihimize büyük bir komedi olarak geçecek olan bu yaşananlara vatandaşlarda büyük tepki vermektedir. Şöyle ki, MHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2014 yılından bu yana görev yapan Burhanettin Kocamaz, MHP tarafından aday gösterilmeyecek olması üzerine partisinden istifa ediyor.

Daha sonra koltuğu kaybetmemek amacıyla İyi Parti ile temasa geçerek bu partiden Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını koyuyor. Ancak İyi Parti Mersin İl Başkanlığının acemiliği ile aday müracaatı zamanında YSK’ya verilemiyor.

Daha sonra Burhanettin Kocamaz’a parti arayışına giriliyor ve Demokrat Parti bulunuyor. Bu parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Pınar İvenç listeden çıkarılıyor ve Kocamaz DP’nin adayı olarak YSK’ya bildiriliyor.

Adeta seçmenle dalga geçilen bu olay, daha yıllardır hatırlanacak ve komedi gibi anlatılacak. Şimdi Mersinliler bu kişiye nasıl oy verecek veya hangi görüştekiler oy verecek. MHP’liler mi, İyi Partililer mi yoksa Demokrat Partililer mi? Koltuk sen nelere kadirsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR