Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İnternette çocukları bekleyen tehlike, momo ve mavi balina

İnternette çocukları bekleyen tehlike, momo ve mavi balina

Özellikle son günlerde medyada yer alan haberlere göre mavi balina oyunundan dolayı üç küçük çocuk canına kıydı. Anne ve babaların yüreğini ağzına getiren, çocuklarını tehdit eden internet oyunları gündemin ilk sırasını aldı.

Çocuklarını akıllı telefon veya bilgisayar karşısında oyun oynamalarını göz yuman aileler için büyük tehlike yaratan bu internet oyunları, çocukların hayatını da zindan etmektedir. Yetkililer ailelerin çocukların internet üzerinden hangi oyunları oynadıklarına özen göstermesini ve mümkünse hiç oyun oynamamalarını söylemektedir.

Son günlerin en çok konuşulan çocuklara yönelik ruhsal ve bedensel istismar oyunlarından birisi olan Momo hakkında çeşitli rivayetler mevcut. Yapılan araştırmalar, konu gündeme geldikten sonra esasen böyle bir oyunun olmadığını ve birilerinin interneti karıştırarak insanlara anlamsız bir korku salmak için konunun gündeme getirildiğini ortaya koydu.

Çocukların izledikleri videolarda ve oynadıkları oyunlarda karşılarına bir anda çıkan, bu içeriklerin arasına gizlenmiş olan korkutucu bir karakter olan Momo; çocukları kendi dediklerini yapmaya yönlendiriyor. Hipnotik bir müzik ve görüntü efektleri arasında beliren bu çirkin yaratık çocukların bileklerini kesmelerini, camdan atlamalarını ya da kendilerini asmaları gibi insanın yazarken bile kanını donduran eylemlere sürüklüyor.

Mavi balina oyununda ise, yazışarak çocuklara komut veren bir manyak tarafından elli gün boyunca sırayla giderek ağırlaşan görevler verilen çocuk ellinci günün sonunda ya yüksekten atlayarak ya da kendisini asarak intihara sürükleniyor. Koluna bir balina kazımasından tutun da mezarlıktan gece fotoğraf paylaşmaya kadar bir sürü deliliğe sürüklenen çocuklara görev olarak günlerce kimseyle konuşmaması, odasından çıkmaması, sürekli korku filmleri izletilmesi gibi psikolojik olarak kıskaca daha da sokulması hedefleniyor.

Devlet momo ve mavi balina gibi iğrenç oyunlar hakkında gerekli girişimleri yapmaktadır. Ancak burada ailelere de büyük görevler düşmektedir. Çocukları ile iyi bir iletişim kuran aileler, onlarla konuşabilen anne ve babalar bu oyunlardan çocuklarını koruyabilir. Ayrıca internet üzerine kurulacak olan bir güvenlik duvarı ile çocukların böylesine oyunlara girmesi de engellenebilir. Daha sonradan başımızı duvara vurmamak ve çocuklarımıza sahip olmak için onların oynadıkları oyunlara ve düşüncelerine önem vermeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR