Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İnsanlığımızı unutmayalım

İnsanlığımızı unutmayalım

Gelişen ve modern teknolojilerle çevrilmiş hayatımızda insanların beklentileri de bu oranda artmaya başladı. Artık daha modern evlerde oturmak, daha modelli araçlara binmek ve daha çok eğlenmek arzusu içindeler.

Gelişen teknolojiye paralel olarak  daha uzun yaşayacakları umuduna kapılan insanlar, daha iyi ve daha zeki olmanın yolunun modern çağdaş yaşamdan geçtiğine kendilerini inandırmış durumda.

Son tekonoljik aletler ve cihazlarla hayatı daha zevkli hale getireceğine inanan insanların unuttukları bir şey var ki, oda yakın bir gelecekte dünya ve çevresi teknolojik ve tehlikeli atıklarla dolacaktır.

Bilgisayarın hayatımıza girmesi ile başlayan teknolojik gelişmeler ve  akıllı telefonlarla başlayan sanal ilişkiler gençleri çevrelerinden uzaklaştırmaya ailesinden kopmaya ve teknoloji bataklığına düşmesine sebep olmaktadır.

Etrafında olan bitenden habersiz olarak yetişen yeni nesil, sadece bilgisayar ve akıllı telefonlarla meşgul olmakta, bizi biz yapan bir çok erdemden zaman içerisinde uzaklaşmaktadır.

Aslında teknoloji belli oranda ve belli durumlarda kullanılması ile faydalıdır. Teknolojiye bu kadar bağımlı olmak ve günün çok önemli bir kısmını bu teknolojiye ayırmak sonucunda yakın bir zamanda yalnızlık duygusuna kapılmamız kaçınılmaz.

İnsanın yalnızlaşmasına doğru ilerleyen bu gelişmelere hepimiz dikkat etmeliyiz. Aile, komşu ve akraba ilişkilerini en az seviyeye indiren bu tür gelişmelere pek fazla önem vermemeliyiz. İnsanları bekleyen yalnızlığı yenmek adına biraz kafamızı kaldırarak etrafımızla ilgilenmeliyiz.

Hayatımıza anlam katan dost, arkadaş ve sevdiklerimize zaman ayırarak onlarla olan ilişkilerimizi artırmalıyız. Çünkü hayat kısa ve hayat dostlarla daha güzel. Günümüzde  mahalle ve sokaklar kaybolmaya, yaşadığımız yerler çok katlı gökdelen veya telle çevrili sitelerle çevrelenmeye başlamıştır.

Kişilerden soyutlanmış bir haldeki yaşam tarzı kimseyi mutlu etmez. Hayatta mutlu olmak için etrafımızda bulunan iyi insanlara daha fazla kıymet vermeliyiz. İnsanlığımızı unutmadan iyi insanlarla birlikte yaşanılır bir hayata doğru gitmeliyiz. Yarınımızın daha güzel ve yaşanılır bir gün olmasını istiyorsak etrafımızdaki iyi insanların ve insanlığın çoğalmasını sağlamalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR