Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İlçe belediye başkan adayları beklemede

İlçe belediye başkan adayları beklemede

31 Mart yerel seçimler öncesinde Ak parti Genel Merkezi, 60 ilin belediye başkan adaylarını açıklayarak kamuoyu ile paylaştı. Kalan 21 il ve ilçeler içinde büyük bir çalışmanın yapıldığı ve hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

Halkın beğendiği ve takdir ettiği adaylarla yerel seçime girmek isteyen Ak Parti, bazı il ve ilçeler için son bir kez daha anket çalışması yaptığı öğrenildi. İlçelere kadar inen anket çalışmasının amacının daha iyi bir aday olduğu özellikle belirtildi.

Ak Parti genel merkezince şimdiye kadar bir çok anket yaptırıldığı ve aday belirleme süreçlerinde bu anket sonuçlarından ve seçim bölgesinde yüzyüze yapılan görüşmelerin etkili olduğu herkesce malum. Yerel seçimleri bir bayrak yarışı olarak gören Ak Parti, MHP ile yapılan Cumhur İttifakı ile de seçimlere daha iyi sonuçlar almayı düşünüyor.

Ak Parti Konya için şimdiye kadar sadece Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’yı 2023 hedefine götürecek çalışmaların mimarı olmaya devam edecek.

31 İlçe belediye başkan adayları için de yapılan çalışmalar büyük bir gizlilik içerisinde sürdürülüyor. Konya’nın ilçeleri için aday belirlemesinin tamamlandığı ve açıklanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı geziden dönmesi beklendiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde görevlerinden istifa eden 7 Ak Parti ilçe başkanı ile ilçe belediye başkan adaylığı konusunda büyük bir bilmezlik yaşandığı görülmektedir. Bu arada Ankara’da bazı kamu görevlilerinin de görevlerinden istifa ederek aday olduklarını açıklaması ile süreç oldukca heyecan kazanmaya başladı.

“Gönül belediyeciliği” sloganı ile yerel seçimlerde meydanlara inerek vatandaşın oylarına talip olacak olan Ak Parti, en iyi adayı belirlemek için kılı kırk yarmakta ve aday belirlemesinde hata yapmamak için uğraşmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR