Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İçimizdeki “İrlandalılar”

İçimizdeki “İrlandalılar”

Dolar kurunun oynamasını ve ekonomik sıkıntıları bahane ederek günde birkaç kez etiket değiştiren içimizdeki “İrlandalıları” şiddetle kınıyorum. Okul sezonunun ve kışlık yiyecek hazırlıklarının başladığı bu günlerde etiket değişikliği malesef herkesi perişan etmektedir.

Sadece ithal mallarda değil yerli, üretim ürünlerde bile fiyat etiketleri adeta cep yakıyor. Sebze ve meyve fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Okul kıyafetleri ve okul kırtasiye malzemeleri ise insanı çileden çıkarıyor.

İçtiğimiz sudan tutunda, yediğimiz yemeğe, giydiğimiz kıyafete kadar her türlü mallarda fiyat etiketlerine bakmaya insanın vicdanı dayanmıyor. Vicdan demişken, yerli üretim ürünlerine de olağanüstü zam yapan fırsatçılarda vicdan olduğunu hiç sanmıyorum.

Bir bardak çay ile bir simitin fiyatının bile beş lira olduğu günümüzde artık bir liranın esamasi bile okunmuyor. Çocuğunuza bir lira verirseniz beğenmiyor. Ya da bir dilenciye bir lira verirseniz arkanızdan hemen fırlatıp atıyor.

Bir şişe suyun veya bir şişe sodanın fiyatına bile zam yapan fırsatcılar, artık insanları çileden çıkarmaya başladı. ABD açıkca düşmanlık ederek kendisini belli ediyor. Ama içimizdeki fırsatçılar insanımıza daha çok düşmanlık ediyor.

Ekonomide yaşanan geçici dalgalanmaktan faydalanmak isteyen bu fırsatçılara karşı denetimlerin daha sıkı yapılması gerekmektedir. Bunların yaptıkları insanımızın en zor zamanından faydalanmaktan başka bir şey değildir. Böyle fırsatcı “İrlandalılara” karşı hepimiz uyanık olmalıyız.

Bugün insanımızın mecburiyetinden faydalanmaya çalışanların yarın vatanını bile para için satmayacağını kim garanti edebilir. Birlik ve beraberlik içerisinde aşmamız gereken bu sıkıntılı günlerde, bizleri içimizden vuran “İrlandalılara” karşı duralım ve bunları devletin denetimden sorumlu kurumlarına mutlaka şikayet edelim. Hatta mümkünse bunlardan hiç alışveriş yapmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR