Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hayırlı olsun, seçim geliyor!

Hayırlı olsun, seçim geliyor!

31 Mart yerel seçimlerin ardından bir türlü sonuçlanamayan İstanbul seçimleri için YSK kararını verdi. YSK İstanbul seçimlerinin yenileneceğini ifade ederek yaşanan gerginliğe de bir son verdi. YSK’nın 4’e karşı 7 oyla aldığı karar sonucunda İstanbul seçimleri 23 Haziran da yeniden yapılacak. YSK ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun da mazbatasının alınmasına karar verdi. YSK’nın aldığı bu karar ile döviz ve altında fırladı doğal olarak.

23 Haziran’da aynı adaylarla, seçimlerin iptaline neden olan sandık kurulu başkanları değiştirilerek ve kısıtlı seçmenlerden ayıklanmış, aynı seçmen listesiyle seçimlere gidilecek. Bu arada 23 Haziran’da 18 yaşını dolduranlar da oy kullanabilecek. İstanbullular 23 Haziran’da yeniden sandığa giderek Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunu kullanacak.

YSK’nın kararı ile birlikte siyaset hayatımızda büyük bir sarsıntı yaşandı. Özellikle CHP cephesinde yaşanan bu sarsıntı, Ekrem İmamoğlu cephesinden de rahatlıkla görülebildi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatası elinden alınacak olan İmamoğlu’nun yenilenen seçimde yine CHP’nin adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Ak Parti cephesinde sevinçle karşılanan YSK’nın İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının ardından hareketli saatlerde yaşanmaya başlandı. Ak Parti’nin kurmayları ve üst düzey yöneticileri  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yeni yol haritasını belirlemek için toplandılar. Ak Parti’de de İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın olacağına da kesin gözüyle bakılıyor.

YSK’nın iptal kararı çıktığı andan itibaren CHP’de tansiyon yükseldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu zaten gün içinde istişare halindeydiler. Ancak YSK kararı çıktıktan sonra Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir seri değerlendirme yaptılar. CHP lideri YSK kararının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamoğlaoğlu’yla da durum değerlendirmesi yaptı. CHP, seçimlerle ilgili politikasını belirleyecek. Bir grup seçimlerin iptalini tartışıyor ama Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun aynı kanaatte olmadığı biliniyor. Mağduriyetin prim yaptığına inanan CHP, yenilenecek seçimlere katılacak.

Cumhur İttifakı’nın bir diğer üyesi olan MHP tarafından da İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesi haberi sevinçle karşılandı. YSK’ya seçimlerin yenilenmesi için yapılan ilk müracaattan bu yana seçimlerin yenilenmesi yönünde görüş bildiren MHP kanadı, yenilenecek bir seçimde İstanbul’u Cumhur İttifakı adayının alacağını her fırsatta ifa de ediyordu.

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı ekonomi çevreleri tarafından rahatsızlık yarattı. Kararın belli olmasının ardından dolar ve altın büyük yükselişler göstermeye başladı. Belirsiz ortamları sevmeyen ekonomik değerlerin bu gidişle 23 Haziran’a kadar büyük değişimler göstereceği ve canımızı yakacağını da bilmeliyiz. YSK günlerdir beklenen kararını söyledi. Şimdi de İstanbullular 23 Haziranda içlerindekini söyleyecek. Hayırlısı olsun diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR