Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Halk idamı istiyor

Halk idamı istiyor

15 Temmuz akşamı yapılmaya çalışılan hain askeri darbenin ardından  Türk halkı idamın geri getirilmesi konusunu yüksek sesle gündeme getirmeye çalıştı. Aslında idam kelimesi bile insanın kanını dondurmaya yetiyor. Ancak böylesine alçaklık içerisinde olanlar için idamın geri getirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

 

Türk devletine ihanet içerisinde olan bu hainler, hiç şüphe yok ki vatana ihanet suçu ile yargılanacaklar. Vatana ihanet suçunun da cezası hiç şüphe yok ki idam olmalıdır. Şimdi

halka sorun "böylesine büyük bir ihanetin içerisinde bulunanlar İdam edilmedikten sonra, bunlara verilecek diğer ceza mükâfat yerine geçer.”

 

Şimdi bazıları insan haklarından dem vuracaklar. Ancak tek suçu vatanına sahip çıkmak olan, demokrasiye inanan, geleceğini karatmak isteyenlere karşı elinde Türk bayrağı ile hain askerlerin karşısına geçmekten başka bir suçu olmayan şehitlerimizin hakları ne olacak?

 

Vatanın bölünmez bütünlüğü için kahpe kurşunlara gözünü kırpmadan göğsünü siper eden kahraman güvenlik güçlerimizin hakları ne olacak? Onların yetimlerinin hakları ne olacak? Artık bir daha “baba” kelimesini söyleyemeyecek, birisi “baba” dediği zaman yüreği burkulacak çocukların hakkı ne olacak?

 

İnsanların üzerine gelişigüzel kurşun atan, demokrasinin kalbi olan yüce Meclis’e bomba atmaktan bir an bile tereddüt etmeyen hainlere verilecek en hafif ceza idamdır bana göre.

Ülkeyi bölmek isteyenler insanlıktan çıkmışlar. Hem ihanet içindeler, hem insanlarımızı katlediyorlar. Yine halka sorun, bu cürümlerin karşılığının "idam" olduğunu söyleyecektir.

 

Avrupa Birliği’ne girmek adına kaldırılan idam cezasının ardından,  suç işleyenleri korkutan bir ceza kalmamıştır. Bölücü terör örgütüne, çocuk istismarcılarına ve vatan hainlerine idam cezasının yapılan bir değişiklikle yeniden hayata geçirilmesi sadece benim değil büyük bir çoğunluğun isteğidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR