Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Fırsatçılar cirit atıyor

Fırsatçılar cirit atıyor

Doların yükselmesini  bahane eden fırsatçılar ortalıkta cirit atmaktadır. Dolarla uzaktan ve yakından ilgili ve alakası olmayan bir çok gıda ve ihtiyaç malzemesine de zamlar aldı başını gidiyor. Bunların denetlenmesi ve fıtsatçılara hadlerinin bildirilmesi gerekmektedir.

Özellikle alışveriş merkezlerinde fiyat etiketleri neredeyse günlük değişmektedir. Alışberiş yapacaklara en büyük tavsiyem alışverişinizi sadece bir alışveriş merkezine bağlamayın. Birkaç marketi dolaşarak fiyatları kontrol edin.

Sadece alışveriş merkezlerimi fiyatları artıran. Kasabtan manava, şarküteriden giyim mağazalarına kadar herkes fiyat etiketlerini değiştirdi. Her dükkan ve mağazada değişik fiyatlar karşımıza çıkmaktadır.

Yaşanan sıkıntılarda gelirlerini artırmak isteyen bir çok vicdansız, sudan ekmeğe, domatesten ete kadar bütün ürünlere zam yapmaktadır. Artık insanların bu durumunda kendilerine kazanç sağlamak isteyen kişilerin sıkı bir şekilde denetlenmesi ve yasalar uygun ise teşhir edilmesi gerekmektedir.

Vicdanlarını tozlu raflar arasına kaldıran stokculara ve fırsatcılara karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Yaşanan sıkıntılardan pay almak isteyen etiket vurguncularını şikayet etmeliyiz. Biz susup sessiz kaldığımız süre içerisinde bunlar meydanda istediği gibi hareket edeceklerdir. Vatandaşlar olarak devlete ve denetimden yetkili kurumlara yardımcı olmalıyız

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR