Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Esas yarış muhtarlıklarda

Esas yarış muhtarlıklarda

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde esas yarışın muhtar seçimlerinde yaşanacağını söylemem gerekiyor. Siyasi partilerde aday adaylığı için başvuruların başlamasına rağmen, muhtar seçimlerinde yarışacak adaylar kapı kapı dolaşmaya başladılar bile.

Belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için kimse bir şey yapmazken, muhtar adayları komşularını dolaşmaya, kulis çalışması yapmaya çoktan başladılar. Bu seçimlerde muhtar adaylıklarında çok sayıda aday görmeye alışmalıyız.

Bundan önce muhtar olacak kişi bulmak zorlaşırken, son yıllarda muhtarlık sisteminde hayata geçirilen yenilikler ile muhtarlık itibarlı bir hale geldi. Sadece mühür parasına çalışan muhtarlar yerine maaşlı, bilgisayarlı ve ofis sahibi muhtarlar görmeye başladık.,

Artık herkes muhtar olmak için yarışır hale geldi. Muhtar adayları sayısında da büyük bir artıl göze çarpmakta. Bazı mahalleler için bu sayı 3 veya 4 olurken bazı mahallelerde de 7 veya 8 aday görme olasılığımız var. Bu arada mevcut mahalle muhtarlarının da yeniden aday olacağını da duyuyoruz.

Bir de muhtar adaylarının yasa gereği belediye başkan aday adayları, il genel meclis aday  adayları ve belediye meclis aday adayları gibi değil direkt olarak aday olacak olmaları da bunların sayısını artırmış oluyor.

Yerel yönetimlerle iyi iletişim kurabilen, mahallesinin sorunlarına hakim, insani ilişkileri iyi, siyasal yönetim ile irtibatı sağlam kişilerin bir mahalleye katacağı çok şey vardır. Mahallelilerde muhtar seçecekleri zaman bu kriterleri göz önünde tutmaları halinde daha huzurlu bir mahallede yaşayacakları kesindir.

Mahalle Muhtarları yerel yönetimlerle iyi ilişkiler içerisinde bulunduğu zaman, sorunlarını daha iyi çözümleyebilirler. Mahalleleri daha da sorunsuz hale getirilebilir. Ben şimdiden demokrasi yarışına erkenden başlayan bütün mahalle muhtar adaylarına başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR