Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Diyanet İşleri Başkanlığı 93. yılını kutluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı 93. yılını kutluyor

Dini yaşantımıza yön veren Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşunun 93. yıldönümünü kutlamaktadır.Diyanet, milletimizin dini hayatında çok önemli yeri olan, İslam dininin inançları, ibadetleri ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürüten, toplumu din konusunda aydınlatan ve ibadet yerlerini yöneten güzide bir kurumdur.

 

 Diyanet İşleri Başkanlığı, camiler başta olmak üzere, Kur’an Kursları ve eğitim merkezlerinde din hizmeti vermeye devam etmektedir. Yürüttüğü hizmetlerde doğru bilgiyi, güzel ahlakı ve İslam’ın iki sahih kaynağı olan Kur’an ve Sünneti esas almaktadır. Bunun yanında on beş asırlık tecrübeyi ve toplumun ihtiyaçları ile beklentilerini dikkate alan bir anlayışı benimsemektedir.

 

93 yıldır verilen fetvalar, yayınlanan görüşlerle mütalaalar ve basılan kitaplar hep Kur’an ve Sünnet çizgisinde olmuş olan Diyanet İşleri Başkanlığı dinin ruhuna uymayan, necip milletimizin yüreğini burkacak hiçbir söz ve uygulamanın içinde bulunmamıştır.

 

Diyanet, her kesimden insanın ahenk içinde yaşayabileceğine öncülük eden, sağlıklı bilgi ve hizmetlerin sunulmasında otorite yönü de bulunan saygın bir kurumdur. Aynı zamanda herkesi kuşatan, her kesime eşit mesafede olan ve bu arada hiçbir kurum ve kuruluşun da alternatifi olmayan güzide bir teşkilattır.

 

İslam’ın rahmet yüklü mesajlarını kendi vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa ulaştırmaya gayret eden Başkanlığımız, dünya barışına ve huzuruna katkıda bulunmak, insanlara yeni ve güzel ufuklar açmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

 

DİB yurt içinde ve yurt dışında dini ve manevi değerleri topluma anlatmakta ve rehberlik etmektedir. Son yıllarda yüzden fazla ülkedeki vatandaşlarımıza ve soydaşlarımıza yurt dışı teşkilatları aracılığıyla din hizmeti vermeye devam etmektedir.

 

Yurt içinde başlattığı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ ile ‘Kutlu Doğum Haftası’ programları, insanımız tarafından kabul görmüş, hatta gönüllerde taht kurmuştur. Bilahare yurt dışında da etkinlikler başlamış ve yaklaşık otuz yıldır kutlamalar, coşkuyla devam etmektedir.

 

Diyanet, Hac ve Umre organizasyonu, vekâlet yoluyla kurban, TV ve radyo yayınları, kitap fuarları, Din ve Avrasya şuraları, kitap, dergi ve takvim basımı şeklinde daha pek çok hizmet yürütmektedir. Şaibeden ve dedikodudan arındırılmış bir şekilde hizmet için çalışan Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş yıldönümünü kutlar, çalışanlarına sağlık ve afiyetler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR