Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dijital gazeteye doğru

Dijital gazeteye doğru

Gelişen teknoloji ile birlikte artan internet kullanımı ve akıllı telefonlar yepyeni  bir çağında habercisi olmaktadır. Artık dünyanın her yerinde gelişen teknoloji ile birlikte İnternet haberciliği de yaygınlaştı ve özellikle ülkemizde neredeyse elinde bir cep telefonu olan herkes, bir haberci olmuş oldu.

Akıllı telefonların kameraları ile  insanlar ister fotoğraf çekiyor, isterse de video. Yolda veya herhangi bir yerde elinde bir telefon ile yolda gördüğü, rastladığı herhangi bir şeyi çekip paylaştığınız da, bir haber vermiş oluyorsunuz. Katıldığınız bir toplantıda resim çekip konu hakkında bilgi verdiğinizde bir haber vermiş oluyorsunuz. Dolayısıyla bugün neredeyse herkes bir haberci olmuş oluyor.

Hızlı ve anında haber anlamına gelen dijital gazetecilikte böylece hayatımızdaki yerini almış oluyor. Kimilerine göre sosyal medya  kimilerine göre de sosyal ağ olarak belirtilen bu durum yazılı basına da zararlar vermektedir. Yazılı basın organlarının bir çoğu kapanma tehlikesi ile karşı karşıya.

Günümüzde zamanı çok kıymetli olan insanlar haber erişimine akıllı telefonlarla ve internet haberciliği ile ulaşmaktadır. Televizyonların bile sıkıntıya düştüğü günümüzde, internet haberciliği olanca hızıyla büyümeye devam etmektedir.

Ancak şimdi de internet haberciliğinin ne derecede doğru olduğu tartışılmaktadır. İnternet ve dijital haberciliğin bu kadar genişlediği ülkemizde bir internet yayıncılığı yasası henüz bulunmamaktadır. Bunun sonucu da internet haberciliğinde haberlere insanlarımız hala tereddütle bakmaktadır.

Her önüne gelenin haber sitesi açtığını da göz önüne alacak olursak, bu siteleri açanların ve bu sitedeki haberlerin doğruluğu da denetlenmelidir. Kişilik hakları ve özel hayata aykırı yayın yapan ile yalan ve iftira haber yapanlar işini doğru yapanlardan ayrılmalıdır.

Artık bir an önce  haberciliğin tamamen dijitalleşme üzereyken buna rağmen, ülkemizde halen bir İnternet yasası bulunmaktadır. İnternet yasasının bir an önce çıkartılarak internet haberciliğine bir düzen gelmesi hepimizin en büyük isteğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR