Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

“Cumhur İttifakı” işi sıkı tutuyor

“Cumhur İttifakı” işi sıkı tutuyor

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için çalışmalar devam ediyor. Siyonist şeytan İsrail’in Gazze’de Filistinlilerin üzerine gerçek mermi ile ateş ederek 60 Filistinliyi şehit etmesi olaylarına tepkiler sürerken diğer tarafta da 39 gün kalan seçim çalışmaları da  seçime girecek siyasi partilerde devam ediyor.

Ak Parti ve MHP’nin yanlarına BBP’sini de alarak kurdukları Cumhur İttifakı ile ilgili olarak basına sızan bazı  fısıltılarda MHP tabanının bu ittifaktan memnun olmadığı konuşuluyor. MHP tabanında ‘kararsız’ olanları  ikna etmek için özel çalışma yapan AK Parti, MHP’nin sıkıntılı  olduğu illerde, eski partililer ve ülkücü camiada sözü dinlenen kanaat önderlerinin önerilerini dinledi.

Türkiye’nin uzun süredir konuştuğu Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak olan 24 Haziran seçimi  için geri sayım başladı. AK Parti, 7 Haziran 2015 genel seçimlerindeki gibi beklenmedik bir sonuçla karşılaşmamak için işi sıkı tutuyor. Ak Partili ve MHP’lilerden oluşan ortak çalışma gurupları ittifak kararının alınmasının hemen ardından milletvekilleri ve parti teşkilatları olarak seferber oldular.

Filistin’de yaşanan katliam nedeniyle birkaç gün intikaya uğrayan siyasi çalışmalar, yine aynı hızla ve daha bir heyecanlar yeniden başladı. Seçim gününe kadar çalmadık kapı ve sıkılmadık el bırakmayacaklarını söyleyen “Cumhur İttifakı” nı oluşturan partilerin temsilcileri, özelliklede küskünler ve kırgınlarla ilgili olarak özel bir ziyaret programı yapıyorlar.

Bir oyun neler değiştireceğini bilen “Cumhur İttifakı”nı oluşturan Ak Parti, MHP ve BBP parti teşkilatları kimseyi kırmadan, üzmeden ve  seçmeden herkesin gönlünü almaya çalışıyorlar. Her üç partinin geçmişte başkanlığını veya yöneticiliğini yapmış kişilerin öneri ve fikirlerine de büyük değer veriliyor. Toplumun hemen her kesimini kucaklamak adına çalışmalar kapı kapı devam ediyor.

Sahada kampanya yürüten AK Parti’liler, MHP Genel Merkezi’nin bu kritik süreçte daha aktif bir rol oynaması gerektiğini düşünüyor. MHP yönetiminin, kendi partili seçmenini ikna etmesinin altı çiziliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR