Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Çocuklarımızı ihmal etmeyelim

Çocuklarımızı ihmal etmeyelim

Gelişen teknoloji ile birlikte çocuk oyuncakları da değişmeye başladı. Eskiden her çocuğun rüyası olan tahta atlar, arabalar, bebekler, misketler gitti yerine dokunmatik ekranlı cihazlar geldi. Tableti eline verdiğiniz çocuklar dışarı çıkmayı unuttu. Dışarı çıksa bile insanlarla sosyalleşmeleri çok zor bir hal aldı. Enerjilerini yeterince atamayan çocuklar hiçbir şeyden memnun olmayan, her istedikleri yapıldığı halde yine de yeterince tatmin olmayan bireyler olmaya başladılar.

Artık çocuklarımızın eline verdiğimiz elektronik oyuncaklar ile övünmeye başladık. Aile büyükleri çocuğunu üstün yetenekli görüp ‘’ daha bu yaşta benden iyi tablet, telefon kullanıyor’’ gibi cümleleri sıkça kullanıyorlar. Bu çağın çocuklarının oyuncaklarının tabletler olarak görünmesi ne yazık ki çok doğal algılanıyor.

Hemen her çocuğun kendine ait tableti olması sizce de fazla ilginç değil mi? Belki de çoğu insanın buna cevabı ‘’hayır’’ olacak. Bunun nedeni artık bunun herkes tarafından kabullenilmiş doğru bir düşünce olarak görülmesidir.

Çünkü aileler tarafından çocuğu susturmak için artık çocukların ellerine tabletler verilir oldu. Çocukla ilgilenmek, onunla zaman geçirmek yerine ellerine tabletleri tutuşturup başından savmak ne yazık ki günümüzde hemen herkesin doğal karşıladığı bir durum haline geldi.

Teknoloji çağında olmamız henüz gelişmekte olan bir çocuğu teknolojik aletler kullandırarak büyütmemiz anlamına gelmez. Çocuğunuz bu şekilde çağa ayak uydurmaz aksine sadece tablet ve telefonlara bağlı olduğu için asosyal, içine kapanık, kendini ifade edemeyen bir insan olmaya doğru ilerler. Çocuğunuzla geçireceğiniz bir saatlik zaman bile çocuğunuza daha yararlı olacak ve çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR